Rabu, 3 April 2013

GANACHE

Salam...



GANACHE
Sumber:Pabulous Cake Business (Chef Alex Goh)

Ingredients:
300g dark compound chocolate
200g UHT whipping cream
50g unsalted butter

Method:
*Cook whipping cream until boils.Add it into the finely chopped chocolate and stir until melted
  completely.
*Add butter and mix until well combined.Leave it overnight to thicken.
 

10 ulasan:

JaSSNaNi berkata...

ok.. thanks for resepi tu ye rahel.. coklat ganache ni sesuai utk wat tart gak kan?

Amie berkata...

Cantik berkilat ganache tu Rahel!

rahel berkata...

Jasnani...
Ganache ni sesuai utk tart coklat,topping kek....

rahel berkata...

Kak Amie...terima kaseh.

Unknown berkata...

boleh try resepi Rahel ni ganache ni esuk2 tart coklat mari pulak hee

Tanpa Nama berkata...

geotorelxzp credit companies
pay loans

MaDiHaA a.k.a Ratna berkata...

thanks rahel berkongsi resepi ni..

Unknown berkata...

Rahel, sy nk tanya. Bagaimana nk buat utk coklat tue tidak membeku pada suhu bilik? Bole sesiapa bg tips x?

Unknown berkata...

Rahel, sy nk tanya. Bagaimana nk buat utk coklat tue tidak membeku pada suhu bilik? Bole sesiapa bg tips x?

rahel berkata...

Tq juga Kak Nooriah Abdullah...
Wah...tak boleh tunggu lama2 kena buat juga tart cokelat itew....


Sama2 Kak Madiha


Adrilshah Shahril
Kebanyakan resepi ganache memang macam tu...bila lama letak luar akan jdi beku...sy pun tak berapa arif bab ganache...saya hanya mencuba dan share jika rasa resepi tu ok....tq sudi singgah.