Salam...
GANACHE
Sumber:Pabulous Cake Business (Chef Alex Goh)
Ingredients:
300g dark compound chocolate
200g UHT whipping cream
50g unsalted butter
Method:
*Cook whipping cream until boils.Add it into the finely chopped chocolate and stir until melted
completely.
*Add butter and mix until well combined.Leave it overnight to thicken.
10 ulasan:
ok.. thanks for resepi tu ye rahel.. coklat ganache ni sesuai utk wat tart gak kan?
Cantik berkilat ganache tu Rahel!
Jasnani...
Ganache ni sesuai utk tart coklat,topping kek....
Kak Amie...terima kaseh.
boleh try resepi Rahel ni ganache ni esuk2 tart coklat mari pulak hee
geotorelxzp credit companies
pay loans
thanks rahel berkongsi resepi ni..
Rahel, sy nk tanya. Bagaimana nk buat utk coklat tue tidak membeku pada suhu bilik? Bole sesiapa bg tips x?
Rahel, sy nk tanya. Bagaimana nk buat utk coklat tue tidak membeku pada suhu bilik? Bole sesiapa bg tips x?
Tq juga Kak Nooriah Abdullah...
Wah...tak boleh tunggu lama2 kena buat juga tart cokelat itew....
Sama2 Kak Madiha
Adrilshah Shahril
Kebanyakan resepi ganache memang macam tu...bila lama letak luar akan jdi beku...sy pun tak berapa arif bab ganache...saya hanya mencuba dan share jika rasa resepi tu ok....tq sudi singgah.
Catat Ulasan