Sejak terbeli buku resepi aneka biskut memang tak senang duduk selagi tak mencuba resepi-resepi yang menarik dalam buku tersebut.Walaupun belum mahir sangat membuat biskut yang satu ni tapi daku mencuba nasib juga dan hasilnya memang berbaloi.Sedap sangat.Harap kamupun sudi mencuba resepi ini.Bolehlah tambah koleksi biskut raya nanti.
Bahan A:
180g mentega
90g gula aising
1 st coklat emulco
1 biji kuning telur
Bahan B:
20g tepung jagung
20g serbuk koko
20g tepung susu
200g tepung gandum
Hiasan:
kepingan badam,cincang
coklat strawberi secukupnya
2 putih telur
Cara:
1.Putar bahan A hingga sebati,masukkan semua bahan B dan gaul sebati.
2.Ambil sedikit adunan dan bulat2kan setiap satu 10g.Buat hingga habis.
3.Celup ke dalam putih telur dan golekkan dalam badam cincang.Susun biskut di
dalam dulang pembakar.
4.Bakar selama 25 minit pada suhu 150'C.
5.Biarkan sejuk,hiaskan dg coklat strawberi.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan