Salam sejahtera..dan selamat bertemu kembali dalam ruangan masakan Rahel.Sebenarnya dah lama disiapkan nestum cup cake ni tapi baru ada senang mo letak resepi n gambarnya...sedap rasanya pekena dg hot coffee..wangi nestum,resepinya Rahel ambil dari buku resepi KOMPILASI HIDANGAN KEK.
Bah,oklah kawan-kawan..Rahel mo teruskan dulu buat kerja rumah..kamu tengok2lah resepinya..mana tau berkenan di hati..bolehlah kamu mencuba...
Nestum Cupcake
Sumber:Kompilasi Hidangan Kek
Bahan:
200g gula kastor
230g tepung kek}
1 sudu teh serbuk penaik},diayak (A)
70g nestum keluarga
50g air susu
4 biji telur gred A
3 sudu makan sirap kencana (golden syrup)
.
1.Siapkan acuan muffin dan lapik dengan paper cup.Panaskan ketuhar
pada suhu 170'C.
2.Satukan mentega dan gula kastor lalu dipukul hingga kembang & berkrim.
3.Masukkan telur sebiji-sebiji sambil dipukul hingga sebati.
4.Kemudian masukkan nestum dan syrup kencana lalu digaul rata.
5.Akhir sekali masukkan bahan (A) sedikit-sedikit sambil dikacau berselang-
seli dengan air susu.
4 ulasan:
Yummm2..sedapnya.nampak gebus aje..mesti wangi bau nestum tuh rahel..hehe
Sue...wangi nestum dan madu hehe
kak...
Nurul try nanti yer..
tangan nurul ni keras..
itu la..nyesal pula xmasuk ke dapur dl :)
ala Nurul,tangan akak pun bukannya lembut..keras gak...silala mencuba ek..
Catat Ulasan