Salam.
Sempat buatkan samperit kesukaan Alfian pada 04Ogos2021,Rabu.Hari ini baru dapat update resepi.Samperit cair dalam mulut.
BISKUT SAMPERIT IDAMAN
Resepi by Chef Zubaidah Che Pah
Sumber : Home Made Biskut
Bahan A:
200g mentega
100g gula icing,i guna 70g sahaja
1 biji kuning telur
1/4 tsp pandan paste,i guna esen vanila
1/2 tsp pewarna epal hijau,i skip
Bahan B:
250g tepung gandum
50g tepung jagung
30g tepung kastad
Hiasan:
Coklat masakan putih dan manik,i bubuh cheddar cheese sagat
Cara-cara:
1.Sebatikan bahan A.
2 Kemudian masukkan bahan B dan uli rata.
3.Gunakan acuan nozel tart gulung dan paipkan.Tabur cheese.
4.Panaskan ketuhar.Bakar pada suhu 150°C selama 30 minit atau sampai kekuningan.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan