Salam semua😍
Terjumpa lagi resepi biskut yang sedap.Boleh buat ni untuk tempahan nanti😉mana la tau ada orang yang terlebih rajin kan😀Ramai sudah geng bakers yang start buat promosi biskut raya.Kita pun tengah memilih resepi untuk tempahan biskut raya 2019.Harap-harap badan sentiasa cergas time tu😘
Ok la,berbalik pada biskut almond ni memang sedap tau.Korang yang suka makan kekacang dan butterscotch memang confirm tersuka,tadi pun tidak sedar termakan beberapa biji sudah😀terlupa control makan seketika😁
KOKO ALMOND BUTTERSCOTCH
Sumber:Saji
Bahan-bahan:
110g mentega
90g gula aising
1 biji telur
1 sudu teh esen vanila
1 sudu teh serbuk penaik
2 sudu teh serbuk koko (3g)
200g tepung gandum
Hiasan:
1 putih telur
150 kacang Almond,dibakar,cincang .
100g Coklat Butterscotch
Cara membuat:
1.Sebatikan mentega,gula aising,telur dan esen vanila.Tambahkan serbuk koko dan tepung gandum.Uli jadi doh.Kemudian sukat doh guna 1/2 sudu besar.Bentuk bulat-bulat.Celup ke dalam putih telur kemudian golek di atas Almond cincang tadi.Kemudian susun dalam tray.Tekan di tengah hingga membentuk perigi.
2.Bakar biskut pada suhu 165°C selama lebih kurang 30 minit.
3.Setelah biskut masak,biarkan sejuk sepenuhnya.
4.Double boil Chocolate Butterscotch hingga cair.Masuk dalam piping bag.Paipkan coklat ke atas biskut.Setelah cokklat keras bolehlah disimpan dalam bekas kedap udara.
1 adunan boleh menghasilkan 50 biji biskut.
Selamat mencuba😘
Terjumpa lagi resepi biskut yang sedap.Boleh buat ni untuk tempahan nanti😉mana la tau ada orang yang terlebih rajin kan😀Ramai sudah geng bakers yang start buat promosi biskut raya.Kita pun tengah memilih resepi untuk tempahan biskut raya 2019.Harap-harap badan sentiasa cergas time tu😘
Ok la,berbalik pada biskut almond ni memang sedap tau.Korang yang suka makan kekacang dan butterscotch memang confirm tersuka,tadi pun tidak sedar termakan beberapa biji sudah😀terlupa control makan seketika😁
KOKO ALMOND BUTTERSCOTCH
Sumber:Saji
Bahan-bahan:
110g mentega
90g gula aising
1 biji telur
1 sudu teh esen vanila
1 sudu teh serbuk penaik
2 sudu teh serbuk koko (3g)
200g tepung gandum
Hiasan:
1 putih telur
150 kacang Almond,dibakar,cincang .
100g Coklat Butterscotch
Cara membuat:
1.Sebatikan mentega,gula aising,telur dan esen vanila.Tambahkan serbuk koko dan tepung gandum.Uli jadi doh.Kemudian sukat doh guna 1/2 sudu besar.Bentuk bulat-bulat.Celup ke dalam putih telur kemudian golek di atas Almond cincang tadi.Kemudian susun dalam tray.Tekan di tengah hingga membentuk perigi.
2.Bakar biskut pada suhu 165°C selama lebih kurang 30 minit.
3.Setelah biskut masak,biarkan sejuk sepenuhnya.
4.Double boil Chocolate Butterscotch hingga cair.Masuk dalam piping bag.Paipkan coklat ke atas biskut.Setelah cokklat keras bolehlah disimpan dalam bekas kedap udara.
1 adunan boleh menghasilkan 50 biji biskut.
Selamat mencuba😘
Tiada ulasan:
Catat Ulasan