Salam...
Antara biskut raya yang baru sempat ditayang...
Tat Teratai
Sumber:Kompilasi Tat & Brownies
Bahan adunan:
250g mentega
160g gula halus
400g tepung gandum
40g tepung jagung
2 biji kuning telur
1 sudu teh esen vanila
Bahan lain:
Inti nanas secukupnya
1 biji kuning telur-untuk disapu
Acuan bunga
Cawan kertas
Cara:
1.Campurkan semua bahan adunan di dalam mangkuk.
Uli sehingga menjadi doh yang lembut.
2.Canaikan doh dan terapkan dengan acuan bunga.
Masukkan ke dalam cawan kertas.
3.Letakkan inti nanas di tengah dan bunga kecil yang telah diterap.Sapukan kuning telur
di atas tat.
4.Bakar dalam ketuhar selama 25 minit pada suhu 180'C.
17 ulasan:
Assalam Rahel.. Comelnyer tart teratai dia.. :-)
wsalam Shiela...terima kasih...
tat ni yang paling laku. Bundo buat gak masa raya haritu tapi pakai mix yang dah siap je sebab malas hehe.
Salam kak rahel! cantek! kita tak pernah buat tart teratai ni, raya itu hari tak sempat nak buat tart, tahun ni mmg tak buat tart tp suke sgt mkn tarat :D tunggu raya aji buat tart ehehe,,
salam Rahel
lawanya tart Rahel ni
memang sedap kan akak wat jga awal2 dah habis he he
canteknye tat bunga comel3
Waaaa.... jemnya seketul2 gitu ye Rahel... puas makan ni, udahlah comel2 bunganya...!
cantik dan cumel, mesti sedap tu
cute tart!
comelnya tart Rahel ni...
aslmkum rahel.. apa kbr.. cantiknya tart teratai rahel.. akk paling suke tart yg byk jem.. puas makan rasa..
Rahel.....nak satu hehe saya suka makan tart tambah lagi inti nya yang lumayan gini...sedap.
Aslmkum Rahel.comei tat bunga...inti tatpun byk...sedappp ni...
comelnya tart.. tangan betul2 nak teliti buat tart gini kan.. 5 stars!!
Assallamualaikum Rahel..
Tomeinya kerja tangan Rahellll.... Rajin...
allolooo cantikk..chumilll2x
rahel,cantiknya tart teratai ni....memg comel..<3 <3 <3 sukalah tengok.....
Catat Ulasan