Selasa, 5 Jun 2012

Kek Lapis Cheese Persona

Salam manis dan selamat pagi kepada semua yang setia berkunjung ke dapur Rahel.Diharap semuanya sentiasa sihat dan ceria bersama insan yang disayangi.
Hari ni Rahel nak tayang Kek Lapis Cheese Persona yang sememangnya sedap dan sudah ramai jugak geng blogger masakan yang mencubanya...dan semuanya pun memberi komen yang baek..tapi untuk kali ni Rahel ada letak ceri hitam kat tengah-tengah kek..uuuuu..memang bertambah sedap la..korang boleh nampak kan ceri hitam tu...dan Rahel kurangkan pulak biskut tu sebab nak rasa cis yang kaw-kaw..korang boleh nampak kan yang tak banyak lapisan biskut kat kek ni..
Oh ya,untuk lapisan kek ni Rahel guna biskut Marie yang original sebab itu je yang kebetulan ada dalam simpanan,jadi guna la apa yang ada..janji sedap..dan untuk resepi asal pulak kawan-kawan boleh tengok langsung di dapur RYO AZHAR dan terpulanglah kalau ada yang nak lapis dengan buah-buahan kegemaran masing-masing...yang penting sesuai dengan selera...
Selamat menikmati.

32 ulasan:

Cik Honney berkata...

OMG...mavelous...cantek banget...

Ain Fajar berkata...

walawehh sadapnya nie..mst kelemakan cheese tu melekat di tekak dan terkenang selalu..mcm mau buat lg jak..cantik kek nya 2

FnF Simple Life berkata...

Rahel...cantek sangat as usual...nak sepotong

zila norazila berkata...

waalllaaaa mmg mggiurkan sgt tau..jelesss.jelesss jeless

hana berkata...

waaa cheese lagikk... wa talak tahan woooo.... tak bley tak bleyy.. kene tahan2 dulu cheese.. lemak cheese yg semalam masih nak ronda2 lam peyut.. hihihi

Qasey Honey berkata...

Rahel...npe awak suka buat kita kecur dgn kek2 yg sedap2 tu...geram tau kita tgk...hehe...myelerakan n sedap lg...

Ilhamkreatif berkata...

Salam Rehel..wah cantik bangat kejadiannya,siap ada cery lagi...

tun_telani berkata...

Wahh.. mantap! ni mmg full dgn rasa cheese nih, dh xnmpk dh biskut dia..

Gee® berkata...

Aduh mak aiii...!! menjejes sudah air lior k.gee.... mengancam giler....

Ucu Faridah berkata...

aduh..aduh....sakitnye tekak...
kalau disumbatkn dgn pesona ni baru lah tekak ni segar....hihihi

Acik Erna berkata...

salam Rahel..macam terasa2 pulak dah kesedapan kek ni..walaupun belum pernah buat..memang menggoda gambar kek rahel ni

CT Delima berkata...

As'salam Rahel

Ponnn..ponnnn! posman datang hantar bungkusan dalam tu ada pinggan nak mintak sepotong kek lapis cheese yang cun hehehe

rajinnya buat2 kek Rahel, k.ct buat kek yang berat2 macam ni lambat nak habis, sebab anak2 kurang sikit nak makan. tapi kalau kek yang ringan2 tu laju aje hihi

Ummi berkata...

Fuuuhhh Rahel cayang oiii...sah sah menggoda dan nak suruh akak ternak lemak sampai tepu nampak gayanya...takut akak tgk cis tuh..tp kalau lalu dpn mata, takut2 pun akak sambar je laaa...hehe, cantik bangaaattt keknyaa....

K.Nor berkata...

ushhh sangat menggoda.. k.nor sentiasa kagum dgn hasil tangan rahel nih.. ishh.. tabik betul kat rahel :)

♥MAMASYAZA♥ berkata...

alahaiiii nampak sedappppp sgttt

ummiaisyah berkata...

cantik sgt ni...sy x penah dpt buat kek cun camni...kagum sihhh

Sue @ Nenie berkata...

Salam Kak Rahel....emm terguda saya...klu dapat sepotong ni, syoknya

sabar dubai berkata...

ppeerrgghhh dasyhat gilee aaa kak rahel

Evelyn Gemina berkata...

Salam kak Rahel, buka blog jak terus lapar nampak kek ni, hmmmm mana nak cari time2 mcm ni, huhu....

Wattie berkata...

Salam Rahel,
Wallahhhh.....lidahku kelu tak terkata, mmg terbaekkkk la.... Dok berangan nak dapatkan sepotong, klu boleh yg dok tepi cawan tu.....

ibundo berkata...

Rahel pandai buat kek. Setiap kali bundo tengok kek rahel, mesti mempersonakan..

Mamasya berkata...

Salam Rahel. tiap kali Rahel tayang kek pasti rasa terpesona.....dan cake lapis cheese ni sudah tentunya yummy..

Puan Ros @ Sinaranmenu.blogspot berkata...

Cantik...la rahel

Shahriah Abdullah Novelis berkata...

Wallah.. ini namanya nyaman gitewww.. waduh Rahel lho bikin gue melopong! terus mengencesss lagi nih!!!

Cantik bangat.. wahh biskut marie akak banyak lagi tu.. kalau ku bikin hehehheeh.... siapa yang nak menghabiskan pulak ekk???

Rohah berkata...

main2 ngan keju, mmg tangkap teringin la..tp kenang kalau buat asyik lambat je nak habis..alamatnya akak semakin montel gamaknye, asik nak pulun keknya...tp akk suka tauuu tau tau..

Tina Othman berkata...

salam rahel

dtg sini nak mintak sikit, sedapnya, saya tak pernah lg try wlupun byk review kata sedap hehe

karang tambah tembam sendiri jugak yg susah

MaDiHaA a.k.a Ratna berkata...

lovely cake!
kerja tangan rahel sentiasa hebat dimata akak...

p/s: akak baru je buat pau pulut hitam.. TQ! akak dah share resepinya di blog akak..

quinnie berkata...

cantiknya rahel...:) nakkkkkkk

Rahel berkata...

Terima kasih kepada semua yang sudi melewat dapur Rahel...sayang awak semua..

Ryo Azhar berkata...

tahniah sis... cantik sgt kek tu......terima kasih kerana mencuba ...kemas sgt.

kakbesah berkata...

salam rahel! wow! cantik menawan kalbu cheese cake mu itu. kalo dekat.. bleh pow sepotong..heee.. rahel memang berbakat besar dlm baking membaking nih..

rahel berkata...

wsalam Kakbesah..hehe..boleh aje..tima kacih sudi singgah ye..