3 sdb gula pasir
3 sdb air
Cara:
1.Masak gula pasir guna api perlahan sehingga perang.Kemudian campurkan dg
air.
2.Masak semula atas api perlahan hingga gula hancur ,krmudian tuang dlm loyang
dan ketepikan.
Bahan puding:
5 biji telur B
1/2 cawan susu pekat manis
3/4 cawan susu sejat
1 st esen vanila
3 sdb tepung jagung/tpg kastard
secubit garam
Cara:
1.Campurkan semua bahan puding karamel & gaul sebati dg sangat perlahan
agar puding tak bersarang.
2.Kemudian tuang bahan2 ini ke dlm loyang yg berisi karamel tadi.
3.Bakar dg cara steam-bake dlm ketuhar pd suhu 170'c selama 1 jam.
4.Bila sudah masak,biarkan sejuk baru simpan dalam peti sejuk 2 jam
5.Bila nak hidang lorekkan teping puding dg spatula kemudian telangkup-
kan ke atas pinggan.Siap.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan