Selasa, 9 Oktober 2012

Coco Pops

Salam manis kepada semua yang sudi singgah selalu.Semoga sentiasa sihat dan ceria bersama orang yang dicintai..
Untuk kali ni ni Rahel cuba2 nasib buat kudapan coklat...ternyata memang enak....terasa banget cokelatnya.Kepada yang gemar makan coklat tu bolehlah mencubanya kat rumah yea...dijamin puas hati..pun halal...
Kertas Aluminium bentuk V.

Rice Bubble

Coco Pops dibiarkan hingga keras sebelum ditanggalkan kertasnya.
Coco Pops
Sumber:Kepesonaan Coklat (Wendy Kor & Clement Lim)

Bahan-bahan:
100g dark chocolate/milk chocolate,cairkan dengan cara double boil
30g cocoa pops/rice bubble

Cara:
1.Gaulkan coklat cair dan koko pop.
2.Gunakan kertas aluminium untuk membuat bentuk V.
3.Gunakan garpu untuk mengisi kertas aluminium dengan rice bubble.
4.Sejukkan sehingga keras.

Selamat menikmati Coco Pops.

15 ulasan:

JaSSNaNi berkata...

assalamualaikum...
oooooooooo... buat camtu ye.. best pulak tengok... lepas ni leh try gak.. hmmmm... sonok gak sesekali makan coklat pops ni.. nak rasa sket bley.. :P

SRI IDAYU berkata...

salam...
sedapnya...hantar sikit...(^_^)*

Mas berkata...

rahelllll.....
syok ni dapat nguyah kudap gini masa tengok tv...
like sangatt...

Kama Kimin berkata...

settt..boleh cuba ni..semua bahan ada...sat lagi nak godek dah..jom tolong Rahel

Chah berkata...

Ohh kudapan yg sgt menyehatkan tekak!! dan es buah mu tu rahel...perghhh!! Saya mmg suka minum es yg byk buah2 cm tu...tengsss

ijA berkata...

rajinnyaa

Chik Mimi berkata...

estnya semua dah ada cuma malas nak buat konnya tu je hehehe pemalaskan

Bicara Kak Noor berkata...

senang bangat ni Rahel,akak pun macam nak cuba jugak ni coklat dah ada rice bubble tu kena beli dulu lah pasti sedap ni Rahel kan..

zila norazila berkata...

makan depan tv best nie..x sdar dh brapa keping abis kan ;;))..sedapp woo..

Amie berkata...

Rajinnya lu Rahel bikin coco pops! Gue tapau jak lah...

CT Delima berkata...

As'salam Rahel

Emmm...sedapnyaaaa! bagi idea yang menarik, boleh cuba untuk kudap2 untuk nonton tv nanti ya. makasih dear :)

ijayuji berkata...

Salam kak rahel!! eh? bestnya! ank kita baru sarapan dgn coco pop td pagi ni masa nak g sekolah tp mkn dgn fresh milk, nanti boleh cuba buat yg mcm ni pulak, boleh angkut sambil tengok tv ehehe...

Rohah berkata...

walla, tentu crispy ni..makan tak cukup sepapan dua cokelat tu..yakin!!

Qasey Honey berkata...

slm Rahel...bru smpt nk singgah ke sini...

wah sedapnya..nk cuba juga...sbb bahan2 dh ready ade kt rumah tu...tq resepi...

Shiela berkata...

wahhh.. menariknya Rahel.. so creativelah.. 2 thumbs up dear.. :)