Rabu, 18 Januari 2012

Kek Gulung Marble

Selamat menjelang tengah hari...apa  khabar  semua?  Hari ni  line  mengong banget..dah 3 hari  talian TMwifi buat hal...jadinya gue susah  banget  mo merempit ke blog korang semua...pastu nak balas  komen-komen dari kawan-kawan  pun sangat susah.

Oklah,ni saja Rahel tayang Kek Gulung Marble,sebab  dah  abis dibedal  semua tadi.Kalau  masih ada...takut nak  tayang,sebabnya  nanti ada pulak  yang  mintak...hihihi,memang ayat org kedekut punya.Kalau  korang nak tau,kek  gulung mcm ni memangcerewet  sikit  pada  pendapat Rahel la..sebab  masih  belajar lagi  menggulung kek,tersilap sikit je kulitnya dah terkoyak..pastu klu tak hati2 time menggulung pun bole pecah kek tu..tapi kalau makan..punya la laju...adoiii..









Kalau korang nak buat Kek Gulung Marble ni,Rahel guna resepi vanilla chiffon cake yang dulu pernah Rahel tayang kat SINI,cuma Rahel nak pesan sikit,gunakan 2 lapis kertas minyak utk melapik dulang pembakar tanpa digriskan,kemudian guna api bawah sahaja time bakar kek...itu aje...

Selamat menikmati Kek Gulung Marble..

20 ulasan:

cik cek berkata...

Emmmm...bestnya dapat segulung ni alangkah bestnya...lum rajin lagi nak menggulung2 kek..he he ..:)

rahel berkata...

Wah..awalnya Kak Cek sampei..tengah merempit kat blog la ni..hihi..

Mas berkata...

rajinnya buat kek gulung..
cantikkkkkk la...

nonierahman berkata...

cantiknya kek gulung tue :)

Melly Octaviana berkata...

Siang Rahel. salut deh sama rahel pinter sekali buat cake,cake nya pun cantik cantik,melly belum bisa lagi buat bolu gulung, pernah coba sekali buat tapi pecah lah pas di gulung, sejak itu belum pernah buat lagi,,hehe

Ucu Faridah berkata...

bab mengulung ni yang malas sesangat...tapi kalau bab mengap..no hal punya..buat masa skrang ni cuma rajin gulung kertas jah..hahaha...

Wani berkata...

sedapnya marble kek .. pandai la rahel bab2 gulung kek ni .. lom sampai seru lagi nak main2 gulung kek nihh..

Liza berkata...

salam rahel...betul wani cakap tu, pandai betul rahel gulung kek...comel jer...

CT Delima berkata...

As'salam Rahel

Selamat petang, k.ct pun lambat juga datangnya ni. tenet dah mula mengong. Kalau pagi laju sikit bila petang mula lambat macam siput. malam lagilah pukul 10 mlm dah payah nak on9..tension tau!

K.ct tengok dah cantik gulungannya tu..samalah k.ct pun kadang2 seram juga nak gulung2 kek ni takut pecah. Memang banyak kerja kalau buat kek gulung2 ni kan rahel :)

Ummi berkata...

Assalam Rahel...waahh lama x jenguk, mcm2 menu dah keluar...sori la akak bz sikit...semua menggoda jek...rajin sungguh wat swissroll ni Rahel...pisang roll keju kat bawah tu pun menarik, ringkas tp ada kelainan.. ^__^

rahel berkata...

thanks Mas...awak pun bole buat yg cantek2...

rahel berkata...

thanks Noni...awak pun bole gak buat kek gulung yg cantek..

rahel berkata...

mat sian juga Melly,
gue juga baru belajar buat bolgul ni..
kapan2 belajar lagi ya Melly..biar cantik jadinya...

rahel berkata...

Kak Ucu,Rahel pun laju gak klu bab gulung kertas..hahaha..

rahel berkata...

thanks Wani..jom kita pakat buat kek gulung lagi..hihi..

rahel berkata...

Amboii Liza,saje la puji2 Rahel tu...ni mesti nak ambik kek gulung kan..kan..

rahel berkata...

Wsalam Kak Ct,
Selamat pagi..ehehe..dah pagi la pulak...
memang klu bab menggulung kek ni leceh betul kan..tp klu yg dah pakar tu..agaknya mcm mkn kekacang je kan..hehe..

rahel berkata...

Wsalam Kak Ummi,memang melepas la separuh resepi ni...alah skali skala je buat kek gulung ni kak..tengok mod gak..

nOOrsha berkata...

aduhai canteknya rahel..mmg teringin sgt nk wat kek gulung ni..tp takut x jadi..salu fail je xleh gulung..nmpak cntik kek gulung ni rahel:)

rahel berkata...

thanks Noorsha,klu dah selalu fail..maknanya jgn putus asa..kena cuba lg tau...