Sabtu, 5 November 2011

Donut Ball

Selamat malam kepada semua..tengah buat apa tu? sudah tidurkah? malam ni lewat sikit tidur..masih lagi jalan-jalan dalam blog ni..mo letak laporan dulu..pastu jalan-jalan ke blog kamu semua..mo intai2 jak kalau ada resepi yg boleh dicuba lagi..

Kembali ke tajuk..donut ball..haa yang ni Rahel buat petang tadi utk hidangan petang punya..siok sangat makan donut sambil minum teh panas,ngam betui,tambahan pulak ada letak sikit2 milk chocolate di atasnya sebagai penambat hati,lepas letak coklat..trus dingap satu persatu,senang betul makan kalo buat
yang bentuk bola2 kecil macam ni..suka sangat..


Sebelum ni..ada jugak Rahel buat donut..tapi bentuk cincin dan juga bentuk bulat yang dileperkan,boleh tengok di sini kalau teringin mencubanya,tapi yang tu Rahel tak letak kentang dalam doh..kalau yang donut bebola ni..memang ada letak sikit kentang lecek dalam adunan untuk kasi lembut punya..

Oklah kawan-kawan..mo cakap sikit pasal donut ball ni..memang lembut betul..sampaikan Rahel sendiri pun tak mo berhenti makan..hehehe..berhenti makan kalau sudah habis..itupun buat setengah adunan jer. Pada kawan-kawan yang mo menerai resepi donut ni..boleh tengok resepinya di myresipi.com,itu jer resepi yang Rahel slalu guna,cuma tambahkan 5 sudu besar kentang lecek dalam adunan..jika nakkan donut yg lembut.

Selamat mencuba..daaa..

11 ulasan:

iva | in my kitchen berkata...

wow perfectnyer mashallah akak nyer donut ball ni...mesti sedapkan

liza berkata...

woww...choc donut lagi...bestnyaaaa

rahel berkata...

iva
mekasih..iye sedap sangat ni..


Liza
seperti biasa la..tuan tanah suka ngan coklat..hihi..

CT Delima berkata...

As'salam Rahel

Kami ini memang rajin betul kan, suka perhatikan masakkan dari Rahel ni. Donat ni sangat bolat, sekali masuk mulut terus ngap hilang.. hehehe

K.ct cuti dari berblog ni Rahel, jadinya ada masalah nak jalan2 blog teman2. masak tetap masak, cuma tak publis jer :)

Selamat Hari Raya Aidiladha buat Rahel sekluarga :)

rahel berkata...

Wsalam Kak CT
memang kami rajin masak2 ehehe..terima kasih sudi singgah selalu,suka jugak tengok dapur Kak CT..

Selamat Hari Raya Aidiladha jugak buat Kak CT sekeluarga...jangan lupa..masak yang sedap2 tau..

Nurul berkata...

K Rahel,
Comeyyy sungguh donat akak tu... perfect bulatnya...

Salam Aidiladha buat akak sekeluarga... ^__^

rahel berkata...

Hai Nurul..
Mekasih2..siok makan donut ball ni..

Salam Aidiladha juga buat Nurul sekeluarga.

nuwairani ismail berkata...

ini la menu yang paling suka saya buat kalau mo bagi budak2 makan. boleh buat saiz kicik2, sama banyak dia punya kuantiti...sedap pon sedap...

rahel berkata...

Nuwairani..betul tu..siok mkn yang kecik2 cam ni kan..senang dicelup ke dlm coklat cair..nyum3..

Diana @ Melley Mey berkata...

cantiknyaaa donut ball yg rahel buat nie... suka tgk tau... geram sungguh.. cam nak ambik jer donut tu... tergodaaaaa

rahel berkata...

Diana
mekaseh2..ambik la berapa yg kamu mau...sodap ni..