Selasa, 18 September 2012

Egg Mayo Sandwich

Selamat pagi dan selamat bersiaran kembali..apa khabar semua? sihatkah? Pagi ni gue siapkan satu hidangan sarapan yang sangat mudah dan terasa lemaknya...menu ini jugak sudah tidak asing lagi dikalangan rakan blogger masakan...biasanya kanak-kanak sangat menggemari egg mayo sandwich ni,tapi di rumah Rahel orang dewasa la yang paling gemar makan egg mayo sandwich...boleh makan sampai berapa keping sandwich...hehehe...kalau suka akan sayur atau buah-buahan boleh juga diletak hirisan timun atau tomato & daun parsley...memang sedap banget...ok la tu jom kita siapkan bahan-bahan untuk Egg Mayo Sandwich...


Egg Mayo Sandwich
Sumber Resepi:Rahel

Bahan:
8 keping roti
3 biji telur gred A-direbus hingga masak & buang kulit
4 sudu makan penuh mayonis
secubit garam halus
sedikit lada sulah

Cara:
1.Telur dicincang hingga halus.Tambahkan mayonis,garam,lada sulah.Gaul sebati.
2.Sapu ke atas satu keping roti,kemudian tekapkan dengan satu keping roti lagi.
   Jika nak kelihatan kemas,potong tepi roti yang kecoklatan.Sedia dihidang.


Enjoiii...

20 ulasan:

♥MAMASYAZA♥ berkata...

memang sedap kalo buat egg mayo...nyummy

JaSSNaNi berkata...

Assalamualaikum.. selamat pagi rahel...
saya pun bekfes roti gak pagi ni... tapi roti butter tabur gula atasnye.. ehehehe.. :)

ummiakid-lily berkata...

Morning Rahel,

Memang best kalau sandwich egg mayo ni...berkeping² makan pun maintain lapor lagi...mmg sedap. Ringkas tapi best!

Nasuha berkata...

sarapan pagi blh buat ni..

Tina Othman berkata...

sedapnya rahel

esok nak buatlah, boleh bawak bekal pergi keja, jimat sikit hehe

mala berkata...

anak2 mala mmg suka sandwich mayo ni. tapi kalau kat luar tak berani beli sandwich mayo ni sbb selalu sakit perut lepas makan danberulang ke toilet :)

Amie berkata...

Memang suka egg mayo Rahel... kadang2 jumpa di kedai pun anak-anak suruh beli gak!

Chah berkata...

Mmg simple tp sedap n mengenyangkan....jaman saya bekerja dulu selalu bwk bekal utk lunch....

Liza berkata...

salam rahel.ni peberet anak2 liza ni, selalu jugak buat ats request...hihiihi

Shiela berkata...

Assalam Rahel.. Menu sarapan yg ringkas tp berkhasiat.

Evelyn Gemina berkata...

Salam kak rahel, wah ini mmg kegemaran gue jugak, tapi selalu letak susu pekat dlm nya, jadi ndak sehat sudah,hehehe

zila norazila berkata...

tiap2 hari buat..buat sarapan n pergi keja..tp buh lada hitam n letak sayur..waaalllaa mmg best kan:)

mama sara nur berkata...

suka jugak ni sbgai sarapan pagi he he
suka rasa lemak2 mayo tu emmm esok nak buatlah he he

ibundo berkata...

mudah buat sedap dimakan..
yummyumm..

Qasey Honey berkata...

sedapnye...boleh dimakan pd bile2 masa aje ni...antara fav QH jugak ni...pinggan sandwich tu pon cantik la...hehehe

ijayuji berkata...

Salam kak!!! suami kita suke egg mayo sandwich letak chicken ham pastu hiris timun, sedapppnya! bakar dulu roti tu sapu butter aishh! terliur sudah :D

Rohah berkata...

akaK kalau nmpak egg mayo ni kat kedai,tak tunda2 nk mmbelinya..lg2 klu perut dah berkeroncong..klu budak2 suka, ibu2 laaagi sukee..hehe..

Mamasya berkata...

Aslmkum Rahel.tak tahan nengok macaroon choc dg pavlova kat bawah tu....sungguh yummy...ke2nya belum cuba buat. sandwich egg mayo ni senang dan sedap....favorit anak2...

Wattie berkata...

Salam Rahel,
Senang dan sedap, semua org suka....

ijan berkata...

selamat pagi rahel.....moga ceria pg ni....