Selasa, 22 November 2011

Chocolate Raisin Chiffon Cake

Selamat petang semua...tengah buat ape tu? dah siap minum petang? Jom join Rahel minum petang pekena kek sifon..sodap dan lemak rasanya,boleh tambah2 berat badan..hehehe...oklah kawan-kawan..tak mau cakap banyak,kek sifon tengah tunggu ni...nyum nyum nyum...


Macam biasa,resepi Chocolate Raisin Chiffon Cake menanti anda semua di Rahelcake.blogspot.

19 ulasan:

K.Nor berkata...

wahh best nyer kek chiffon.. k.nor paling suka kek chiffon.. :)

rahel berkata...

Sama la kita K.Nor...best kan..

Yana Shaiful berkata...

cantik..kek cifon ari tu xsmpt nak try lg..dh kuar yg lain..suka yg ni..coklat lg best hehee

Sally Rashid berkata...

sedapnya...terbabaslah diet kita kalau mcm ni..

ady berkata...

as-salam rahel
gebu npk kek chiffon tu..cantik..

MaDiHaA a.k.a Ratna berkata...

rahel mmg pro buat kek chiffon.. santekkkkkk!!! akak masih perlu byk belajar... uwaaa... mintak rahel punya chiffon dululah....

JUICY CAFE berkata...

aslmkm sis..gebu nmpknya kek nih, bule cube..

nuwairani ismail berkata...

wah! kak rahel! nani belom try lagi kek cipon. nanti nak buat jugala...

nOOrsha berkata...

salam rahel.. kite wat kek chiffon gak smalam! heheh.. kek ni pun nmpak sedap sbb ade ceklat.. lehla cube..tp x leh bubuh raisin sbb nnty darwish cungkil raisin je takmo makan kek,... hehe...lehla cube nnty..tengs :)

rahel berkata...

Yana,kalau dah rasa coklat memang susah nak tolak ke tepi..hehe..


Sally,kena pandai2la adjust2 sikit ek..


Mekasih Ady...


Mekasih MaDiHaA
Rahel pun baru belajar gak...sama2 la kita belajar ek...nak bagi kek tapi jauh la..hehe.


wsalam Juicy Cafe
cube la...mesti suka..


Nuwairani..
kena buat cepat2 ek...jangan tunggu lama2 hehe.


Waa..NOOrsha pun ada kek sifon...best tu..boleh tukar2 kek...

Ucu Faridah berkata...

ucu paling suka buat chiffon..suka bila tengok elok tinggi je kejadianya..

mokwo® berkata...

kek cipon pun boleh tambah berat badan ekk? alamsk nampaknya kena amek bau jelah

rahel berkata...

Mekasih Kak Ucu..
senang dan sedap jer kek sifon ni kan...


Mekasih Mokwao kerana singgah kat sini..hehe tak bole ambik bau jer..nak kena buat jugak..

Wani berkata...

waaa sedapnya kek cipon chocolate ..x pernah wat lagi la kek cipon ni takut x menjadi ... tapi tiap kali nampak asyik post pasal kek cipon neh .. semangat tu dah ada hihi

rahel berkata...

Wani
jangan takut sebelum mencuba..bila dah cuba baru tau kejadiannya...sentiasa belajar dari kesilapan dan pengalaman...

Wattie berkata...

Salam Rahel,
Kek yang selembut sutera, pasti menjadi pujaan semua

izahdaut berkata...

Lamanya tak jenguk rahel masak apa.. Sihat ke.. Nak kekk

Nurul berkata...

K Rahel,
Suka kek chiffon... nak2 perisa coklat camni, lagi sedappp.. nak sepotong!! ;)

rahel berkata...

Betuk kata kamu Wattie..kek sifon yang lembut gebus sukar utk ditolak..hehe..


Hai Kak Izah..
waa..orang yg cuti panjang2 memang jarang singgah kat sini..
Mekasih kak kerana bertanya khabar.Rahel sihat.
Klu pasal kek sentiasa ada tapi jauhlah umah kak Izah,klu dekat bole jugak anto sikit..hihi..


Samala kita Nurul...suka dg kek sifon..lagi2 klu yg perisa coklat cam ni..