Rabu, 3 April 2013

GANACHE

Salam...



GANACHE
Sumber:Pabulous Cake Business (Chef Alex Goh)

Ingredients:
300g dark compound chocolate
200g UHT whipping cream
50g unsalted butter

Method:
*Cook whipping cream until boils.Add it into the finely chopped chocolate and stir until melted
  completely.
*Add butter and mix until well combined.Leave it overnight to thicken.
 

10 ulasan:

  1. ok.. thanks for resepi tu ye rahel.. coklat ganache ni sesuai utk wat tart gak kan?

    BalasPadam
  2. Cantik berkilat ganache tu Rahel!

    BalasPadam
  3. Jasnani...
    Ganache ni sesuai utk tart coklat,topping kek....

    BalasPadam
  4. boleh try resepi Rahel ni ganache ni esuk2 tart coklat mari pulak hee

    BalasPadam
  5. Rahel, sy nk tanya. Bagaimana nk buat utk coklat tue tidak membeku pada suhu bilik? Bole sesiapa bg tips x?

    BalasPadam
  6. Rahel, sy nk tanya. Bagaimana nk buat utk coklat tue tidak membeku pada suhu bilik? Bole sesiapa bg tips x?

    BalasPadam
  7. Tq juga Kak Nooriah Abdullah...
    Wah...tak boleh tunggu lama2 kena buat juga tart cokelat itew....


    Sama2 Kak Madiha


    Adrilshah Shahril
    Kebanyakan resepi ganache memang macam tu...bila lama letak luar akan jdi beku...sy pun tak berapa arif bab ganache...saya hanya mencuba dan share jika rasa resepi tu ok....tq sudi singgah.

    BalasPadam