Jumaat, 5 Ogos 2011

Crunchy Oat Delight

Sedap biskut oat delight ni cuma makan masa sikitlah nak buat,kesabaran perlu ada.Nampak banyak yang minat juga biskut yang satu ni,jadi kita boleh buat juga untuk jualan biskut raya,confirm laris.Yang mana tengah mencari resepi yang sesuai untuk berjualan bolehlah cuba resepi ini.


Crunchy Oat Delight
Sumber:Home-made Biscuits/Zubaidah Bt Chepa

Bahan A:
120g mentega
1 sdb shortening
80g gula kaster
1/2 st kopi emulco
1/4 st soda bikarbonat

Bahan B:
30g oats-bakar & kisar
30g kokocrunch-kisar halus

Bahan C:
130g tepung gandum
30g tepung jagung
1 sdb tepung beras

Hiasan:
coklat masakan
papercup
putih telur
oats


Cara:
1.Sebatikan bahan A.
2.Masukkan pula bahan B & C dan uli sebati sehingga menjadi doh.
3.Ambil sedikit adunan & bulat2kan bentuk lonjong.Buat hingga habis.
4.Celupkan ke dlm putih telur dan golek ke dlm oats.
5.Panaskan ketuhar.Bakar pada suhu 140'C selama 30 minit atau sampai masak.
6.Setelah biskut sejuk,celupkan hujung biskut ke dlm coklat yg dicairkan dan masukkan biskut
   dalam papercup.


Selamat mencuba.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan