Jumaat, 10 Jun 2011

Kek Aiskrim

Selamat pagi semua....
Pagi ni nak n3 lagi resepi kek aiskrim sambil lepak,kali ni saya tak buat kek aiskrim yang besar tapi buat yang kecil2 je dan letak dalam gelas...biar senang nak makan gitu..Susun cantik2 dalam  gelas pas tu simpan dalam peti  sejuk beku,senang kan?



Bahan:
1 biji kek span coklat (saya guna resepi kek span coklat yg ada kat blog saya)
1 liter ais krim (perisa pilihan)
coklat masakan secukupnya,hiris untuk hiasan
1 cawan whipping cream,pukul perlahan hingga gebu/kaku.



Cara:
1.Siapkan gelas/cawan.Potong kek nipis dan buat lagi ikut saiz gelas
2.Masukkan potongan kek ke dalam gelas,isi dengan ais krim.Buat macam ni
   sebanyak 2x dan lapisan paling terakhir di atas adalah whipping cream.
3.Kemudian taburi dengan hirisan coklat.Simpan dalam peti sejuk beku selama
   4-5 jam.Siap



Enjoiiii...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan