Salam ceria selalu dan selamat bertemu kembali di blog masakan Rahel,semoga semua sentiasa sihat & ceria selalu.Seperti biasa Rahel kena siapkan hidangan yang simple dan sedap untuk makan tengah hari punya & menu kali ni ayam panggang madu yang memang salah satu lauk kesukaan Rahel,tak mau perpanjang cerita lagi trus jak salin resepi di sini,takut nanti terlupa pulak resepinya,len kali ni la rujukan Rahel kalau mahu bikin ayam panggang madu lagi.
AYAM PANGGANG MADU
Bahan:
6 bahagian sayap ayam-cuci bersih-toskanBahan:
3 sudu besar madu
3 sudu besar kicap manis
1 sudu kecil garam1 sudu kecil serbuk lada hitam
1 sdm rempah lima
1 sudu makan sos cili
Bahan untuk sapu:
3 sudu besar madu}
1 sk marjerin},satukan bahan ini
Cara:
1.satukan paha ayam dg semua bahan,kecuali bahan utk sapu.perap selama 15 minit.
2.panaskan oven 200'C,panggang paha ayam selama 1 jam.
3.setelah masak,keluarkan dari oven dan terus sapu permukaan ayam panggang dengan madu ketika masih panas.
Selamat menikmati hidangan lazat..
nk tanye.. byk resepi u guna sos LP..
BalasPadamape yer sos Lp 2...
sory xtau... truk kn...hu3
maaf la,terlewat jawab pulak..sos LP tu ialah ''sos worcestershire'' atau ''sos LEA & PERRINS'' warna label pada botol ialah warna oren jadi senang awak dapat di pasar raya..tapi paling senangnya awak search kat google dulu gambar sos LP tu..thanks.
Padam