Ahad, 8 Ogos 2021

SAMPERIT PERMINTAAN ANAKKU ALFIAN

Salam.

Sempat buatkan samperit kesukaan Alfian pada 04Ogos2021,Rabu.Hari ini baru dapat update resepi.Samperit cair dalam mulut.




BISKUT SAMPERIT IDAMAN

Resepi by Chef Zubaidah Che Pah

Sumber : Home Made Biskut


Bahan A:

200g mentega

100g gula icing,i guna 70g sahaja

1 biji kuning telur

1/4 tsp pandan paste,i guna esen vanila

1/2 tsp pewarna epal hijau,i skip


Bahan B:

250g tepung gandum

 50g tepung jagung

 30g tepung kastad

Hiasan: 

Coklat masakan putih dan manik,i bubuh cheddar cheese sagat

Cara-cara:

1.Sebatikan bahan A.

2 Kemudian masukkan bahan B dan uli rata.

3.Gunakan acuan nozel tart gulung dan paipkan.Tabur cheese.

4.Panaskan ketuhar.Bakar pada suhu 150°C selama 30 minit atau sampai kekuningan.




Tiada ulasan:

Catat Ulasan