Isnin, 30 Mei 2011

Pasta

Selamat pagi kepada semua,apa khabar korang semua? harap sihat ek.Hah...pagi-pagi dah siapkan  hidangan pasta untuk sarapan..memang sesuai sangat rasanya..boleh bertahan kenyang sampai ke tengah hari nanti,pastu kalau untk lunch pulak,tak payah nak makan banyak-banyak tau..ambik sikit hidangan jer untuk kawal pembesaran..hehehe...oklah,jom kita semak pulak bahan-bahan untuk menyiapkan pasta yang sangat mudah disediakan ni...jeng jeng jengggg...



Pasta
Resepi:Rahel


Bahan:
150g spageti,rebus hingga lembut
3 lembar daun bawang,potong halus
200g udang segar,buang kulit dan ususnya
1/2 st black paper
2 sdm sos tiram
1 1/2 cawan stok ayam
1 cili padi,mayang halus
sedikit garam
5 ulas bawang putih,dicincang

Cara:
1.Panaskan sedikit minyak dalam kuali,tumis bawang hingga layu.
2.Masukkan stok ayam,biarkan mendidih.Kemudian masukkan semua bahan
   kecuali spageti.Biarkan mendidih hingga masak.
3.Masukkan spageti dan kacau rata sebentar.Tutup api.Siap untuk dihidang.



Enjoiii...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan