Selasa, 29 Januari 2013

Bebola Kek Coklat

Salam manis dan selamat bersiaran lagi..apa khabar semua? Sihatkah? baru berapa hari Rahel ndak masukkan laporan masakan tapi macam udah lama banget..skali-skala ada jugak jenguk blog tapi malas betul mau komen apa2.Kali ni pun hantar laporan yang tertangguh juga itu pun menu yang simple2 aje..bole la untuk kunya-kunya sambil tengok astro..jom layan dulu Bebola Kek Coklat.

yummy...
Bebola Kek Coklat
Olahan:Rahel
 
Bahan-bahan:
470g kek coklat-dihancurkan
130g bluberry fruit filling
 
100g coklat rice
cawan kertas secukupnya
 
Cara membuat bebola kek:
1.Masukkan serbuk kek coklat bersama blueberry filling ke dalam mangkuk.Gaul hingga mesra.
2.Bahagikan adunan kepada bebola kecil (30g setiap satu bebola).
3.Golekkan di dalam rice coklat.Letak dalam cawan kertas.Sedia dinikmati.

Selamat menjamu selera.

12 ulasan:

Rohah berkata...

ibu kanak2 pun suka...laju juga meterku..

Shiela berkata...

nengok rasa nak ngapp masuk mulut jer.. :b

Tina Othman berkata...

sedapnya rahel

terasa2 kat tekak sendiri pulak hihi

faa.rosli berkata...

sangat simple n sangat sedap

Amie berkata...

Layan bah malesnya tu dulu Rahel...he he ehh udah puas males2 nanti datang angin rajin pulak he he he ehh... sesekali gue jugak gitu, penat bah tu sebenarnya.

mama sara nur berkata...

senang kan dan sedap msk ke mulut satu persatu he he
kena ada kek coklat ni

Azie berkata...

sedapnya dimakan sambil menonton TV kek sebegini.

Asyifa Mustaffa berkata...

sekali ngap aje nie...bkn budak je suka....mak bdak pun suka....:-)

MaDiHaA a.k.a Ratna berkata...

pastinya sedap!
akak pernah buat ni secara tak sengaja.. hihi... kelakar bila dikenang... kesnya tempahan cheese brownies yg ditempah sepupu telah dirosakkan oleh anak bujang akak masa tu umurnya baru beberapa tahun.. sudahnya abis semua rosak & utk tidak membazirkan.. akak terus hancurkan dan kepal2 jadikan spt yg rahel buat ni... rasa mmg superb! hehehe... & utk gantinya terpaksalah akak bakar sebiji lagi brownies yg baru.. aduhaiii anak anakk....

Sue @ Nenie berkata...

Salam..cara alternative nak abiskan kek coklat..pasti budak2 suka

Mamasya berkata...

Salam Manis Rahel...
bebola coklat ni mmg sesuai utk anak2...dan kalau mamanya suka yg bawah itu...roti bluebrry...

zila norazila berkata...

rahel kalau kasi kat zila sure sekejapan licin nie..h ehhehe nampak sedap la..