Jumaat, 21 Disember 2012

Kek Lagi

Selamat petang dan selamat bersiaran kembali.Apa khabar semua? Sihatkah? 

Kali ni Rahel buat kek batik pulak,memang sudah lama dirancang untuk dibuat tapi mata gue ni jadi mata keranjang sudah..macam2 kek yang mo ditry.Kek batik ialah salah satu kek yang paling Rahel suka sebab cara-cara penyediaannya tersangatlah mudah..dan hasilnya pun sangat memuaskan.Mula2 Rahel belajar buat kek dulu ni la kek yang Rahel try sebab masa tu peralatan baking memang tidak seberapa ada..jadinya memilih kek yang simple cara penyediaan dan tak perlu masuk oven.

Sejak ada blog masakan memang belum pernah share mana2 resepi kek batik hingga la terbelinya SAJI,November 2012..setelah dibelek-belek rupa2nya Chef Sherson ada share gak resepi Kek Batik dan beberapa resepi lagi yang sememangnya akan ditry satu persatu.Kek batik kali ni Rahel telah ubah suai sikit yang topping tu untuk keselesaan para tekak yang menjamah.Sedap jugak Kek Batik ni kalau skali skala dibagi fresh cream n coklat ganache...rasanya sesuailah dijadikan kek harijadi ataupun buah tangan ke kenduri..konfirm cepat licin...

Bah...ok la...dijemput singgah DI SINI silahkan masuk ambik resepi.

14 ulasan:

Tina Othman berkata...

sedapnya

terasa2 lah pulak nak makan kek batik, ingat lg zaman sekolah dulu belajar buat nilah time ERT, tapi rasanya takde sukatan khas, main campak2 je

MaDiHaA aka Ratna berkata...

wahh.. cantik sekali.. ini kek yg ganache nya berkilat2 di fb tadi ye rahel? mintak sepotong boleh? heee...

norazlina berkata...

cantik nye bila sudah di potong... nyum nyum :-)

Nooriah Abdullah berkata...

nak sepotong Rahel cepatttt pos kan heee pasti sedap bangat tuuuuuu

Mamasya berkata...

sedapnya.... kegemaran anak2 kek batik ni....dah lama tak buat.

Rohah berkata...

Rahel,jadi mata keranjang kat kek tak apa deh..jgn mata keranjang lainnya..bahaya...hihi.
adei...memang sedep banget ni, gue pun mau datang mamam ni kalau di jemput makan...

Shiela berkata...

khabar baik Rahel sayang.. sedapnya nampak kek batik tu.. lama dh tak buat.

mama sara nur berkata...

memang mabeles kek batik..sedapnya
betul tu samalah suker kek cam ni yg tak perlu msk oven he he

zila norazila berkata...

kek batik nie mmg kgmaran ramai..mula2 belajar mesti buat kek batik dulu ..he hehhe klu dh ok baru brani nk cuba yg best2:)

rahel berkata...

terima kasih teman2 kerana sudi singgah selalu..

FnF Simple Life berkata...

sedapnye...cun giler... neway, kek batik le kek yg pertama sy belajar buat masa zaman2 remaja2 dolu2

Sue @ Nenie berkata...

Salam Kak..wah..takpe walau pun kek lagi dan lagi tapi sedappppppppppp.....

Qasey Honey berkata...

dh simpan siap2 resepi..sgt teruja utk dcuba..tp xsmpt lg..byk sgt halangan..hukhuk

cheq da berkata...

suka sangat kalu masuk blog ni...semua kek2 di sini sungguh menggiurkan:-)