Ahad, 2 Disember 2012

Durian Crepe

Salam manis kepada semua yang masih setia berkunjung ke dapur RB.Semoga semuanya sihat dan ceria selalu.
Skarang ni memang masih dalam mood Durian Crepe kan..sana sini nampak durian crepe..jadi Rahel pun tak mo ketinggalan...petang tadi menyempatkan diri mengcrepe..maka tertunai sudah hasrat di hati untuk menikmati enaknya durian crepe...kalau sejuk-sejuk keluar dari peti sejuk memang terasa fresh sangat...tapi durian crepe ni pun tak boleh simpan lama2 dalam peti sejuk..nanti jadi tempoyak...oh ya untuk resepi crepe boleh tengok DI SINI dan untuk intinya pulak..sila tinjau2 di bawah sana...

Filling:
300g isi durian-haluskan
250g fresh cream-diputar hingga gebu

Cara:
1.Ambil sehelai crepe,letakkan sedikit fc di atasnya,kemudian letak juga 1 sudu isi durian.
   Lipat dengan kemas.Letak dalam peti sejuk sebelum hidang.


Selamat menikmati Durian Crepe.

12 ulasan:

Azlita Aziz berkata...

waaa.... ku lihat hijau..

tu lah kan... rahel tak tahan lama durian crepe ni.. cepat masam.. nasib baik akak tak makan durian.. hihi
kalau tak malam ni mesti mengigau nak yang colour ijau.. ^_^

tapi akak rasa kalau durian tu kita masak dengan kastard sekali, dan jangan letak durian segar.. mungkin boleh tahan lebih lama..

faa.rosli berkata...

berhantu durian crepe ni

sury_masury berkata...

walaaa...sini pun dh kena virus durian crepe jgk...montok lh crepe itu...cantek clor hijau..:-)

Noor Yusoff berkata...

As salam Rahel...hehe demam crepe terutama di musim ada durian kan. Sedap saya dah pun buat tapi nex turn nak guna buah mangga pulak. Rahel...cantik warna hijau nie light dan cute.

Amie berkata...

Wah! CD sudah melanda Tawau....

mama sara nur berkata...

Rahel..DURIAN CREPE sudah sampai ye he he cantik dan kemas
seb baik akak blm berjangkit lg, baru nk blk kg makan durian pastu baru leh try sendiri DC NI

mala berkata...

suka tgk crepe kaler hijau ...

♥MAMASYAZA♥ berkata...

sana sini bercerita pasal durian crepe. sedapnyaaaa

ibundo berkata...

Semalam bundo buat DC satu adunan sekejap habis. harini buat lagi 2 adunan.. adei.. laku.

fazian.batrisyia berkata...

cantik gebu durian crepe tu...

ady berkata...

as-salam
cantik warna crepe durian tu..

Sukma Haron berkata...

sedapnya...tapi belum merasa lagi....