Isnin, 15 Oktober 2012

Super Moist Eggless Chocolate Cake

Salam...
Ketika saya mengambil gambar kek petang tadi cuaca di Lahad Datu tiba-tiba mendung..gelap sangat..dari mula lagi memang nak tumpang cahaya kat tepi tingkap jer..dan seterusnya memang mengharapkan cahaya dari tingkap tapi erm boleh nampak dalam gambar kan...semuanya macam mendung kelabu..eh napa tiba-tiba pulak rumah di Lahad Datu?
Kek coklat moist ni memang sedap dan sesuai dengan tekak kami sekeluarga..dan yang paling Rahel suka adalah bahan-bahan untuk adunan kek coklat ni sangat mudah di dapati di dapur..bahkan cara-cara penyediaannya tersangatlah mudah..kalau yang baru belajar buat kek tu memang sesuai sangatlah mencuba resepi kek coklat moist dari Kak Dayang Jack ni...sudah pasti ramai teman-teman yang sering berkunjung ke dapur beliau..sebab dapur beliau banyak memuatkan resepi kek yang sedap-sedap...
Terima kasih banyak-banyak kepada Kak Dayang Jack yang setia berkongsi resepi kek yang sedap2 di dapurnya.Untuk pengetahuan teman-teman..ini bukan yang pertama kali Rahel buat kek moist ni,tapi memang udah berkali-kali buat...rasanya kek coklat moist ni sangat sesuai untuk dijadikan kek harijadi,kek hantaran & untuk buah tangan...so silakan mencuba yea...resepinya DI SINI jemput singgah...
Selamat mencuba.

20 ulasan:

ummiakid-lily berkata...

seriusly memang mengoda nafsu....mcm nak terkam jer masuk molut...:)

Hasni Bin Hashim berkata...

kek ni dah try .. mmg sedap!

mala berkata...

eh! eh! hubby tak logout.

its me actually hehehe kek ni dah try .. mmg sedap!

mama sara nur berkata...

Rahel dlm mendung2 pun gambarnya tetap maintain cantikkk ..sgt2 mengoda he he kasi airliur meleleh...
akak penah skali buat emm memang moist kan

Sheila Shafeareen berkata...

salam hee sdp kak akk pun baru je buat semlm....kejap dah habis..kek yg tebaik

eyeyou berkata...

br je bikin kek coklat..bkn satu tp 2..satu kukus, satu bakar..tp xletak moist..malasnya nak kasi cair..tp letak coklat chip n coklat kisses kasi rasa coklat bila dimamam..anak2 suka jer..:)

Bicara Kak Noor berkata...

salam Rahel
akak pasti akan cuba tak lama lagi sbb nampak sangat sedap dan moist tu lah yg idaman kalbu akak tak sabar nak buat ni..

CT Delima berkata...

As'salam Rahel

kak ct memang suka singgah blog Dayang. tambah2 mencuba kek chocolate dari beliau memang sedap. kek Rahel pun cun dah tu, mahu sepotong bah.. :)

Nuwairani Ismail berkata...

memang sangat senang nak buat kek ni. lagipun ekonomi sebab tak guna telur.sedap pun sedap!

Amie berkata...

TAK SABAR NAK RASA AIR TANGAN DIA....

ibundo berkata...

cuaca mendung pun gambar tetap maintain cantik. Sedap kek tu. akan dicoba deh..

♥MAMASYAZA♥ berkata...

terliur sudahhhh

Gee® berkata...

Aduh duuuuh Rahel... ternganga mulut k.gee...nasib baik lalat tak masuk...rasa nak ngap jer kek coklat yg menggoda tu...

Tina Othman berkata...

agak2 kalau cuit sikit dari skrin pc ni boleh rasa tak kek ni

antara peberet kita jugak, sedap kan rahel, yg paling best sebab tak payah guna telur, jimat sikit hehe

ady berkata...

as-salam rahel
`looks absolutely tempting.. would love to have a big bite...

Qasey Honey berkata...

harus cuba ni..nmpk sgt sedap tu...sgt kemas kejadian kek ni..

Mamasya berkata...

Aslmkum Rahel. pantang nengok kek choc moist gini....mulalah terliur....yummmy..

myda_ahmad berkata...

tgk gambar pun dh tau kek nie mesti sedap!...

Melly Octaviana berkata...

Ini memang enak dan moist cake nya,melly pun pernah buat.. ngecess nih

zila norazila berkata...

uiitss kecur zila..dh lama ank mintak zila buatkn cuma x sempat2 lg nie..he hehee :)