Sabtu, 1 September 2012

Snow Cheese Cake

Salam manis dan selamat petang.
Lama jugak blog masakan gue ni tak menghidang kek,maklumlah kesibukan untuk hal-hal yang lain harus diutamakan hinggakan nak jenguk dapur kawan-kawan pun sangat terbatas dan begitu jugak Rahel nampak ramai yang masih sangat-sangat sebok buat open house dan kenduri kan..

Tapi kali ni Rahel sangat teringin mencuba satu resepi kek keju yang lagi tengah hangat di pasaran...cerrrr..memang ketinggalan betul la..huhu..bila orang sebok cakap pasal snow cheese cake yang sangat sedap dan lemak katanya..memang bersemangat betul nak terai..dan walau pun ni pertama kali Rahel buat kek bersalji ni..emm hasilnya tak menghampakan dan harus jugak kawan-kawan cuba yer..sebab gue yakin..korang mesti suka (buat lebih sikit yer takut nanti tak cukup..kihkihikih)..

Resepinya Rahel jumpa kat dapur K.Zai.Terima kasih yer K.Zai bab sudi share resepi kek yang mantop,ijinkan gue perpanjang resepinya yer..kepada kawan-kawan yang nak mencuba resepinya Rahel dah letak kat SINI..jemput masuk...

16 ulasan:

CitarasaKu berkata...

Salam Rahel.....sudah tentu sedap kek nie apalagi bila rahel yang bust. Nampak menarik sangat.

myda_ahmad berkata...

wah! makin montoklah tubuhku kalau dapat makan nie....udah x mau tenung lama2 cheese cake rahel nie, bikin hati teruja ....

Amie berkata...

Tiap tahun pasti ada kek begini dihidangkan di sekolah (jamuan raya), tapi dapat seco'et aje sebab berebut orang nak makan!

Kama Kimin berkata...

Raheeellll....tolong jgn godaaaa...
xrela tau..tapi kek ni memang mantopp...
sedaappp sgt2 kan Rahel

Mas Sani berkata...

betui ke sedappppppp....kena cuba ni sbb tgk je tekak sudah tngkap leleh kalo dpt telan lg la kannnnnn.... Mas sgt suka mkn kek n cheese tp mas x pernah lg cuba mkn kek bertoppingkn parutan cheese! Sgt ketinggalan sy ni....... Mst sdp kn rasa lemak2 masin dr cheese tu...alahaiiiiii lg lm tulis lg meleleh tekak ni huhuhuhu.....

Naz / Nadz COSK berkata...

Assallamualaikum Rahel..

Selamat hari raya.. Wah..best nye kalau dapat sepotong kek ni... Kalau tempah kek ni, dapat percuma ipad tu ker? heheheh..

FnF Simple Life berkata...

Rahel... cantiknya kek ni

Ummi berkata...

Assalam Rahel cayang...Selamat Hari Raya dan maaf zahir batin....waaah kejamnya lepas2 raya ni tayang kek keju snow pulak daahhh...akak punya kain dah la sume ketat...huhuu...

Tina Othman berkata...

saya pun lama tak mengekek, rasa teringin pulak nak buat cheese kek ni

Qasey Honey berkata...

QH pon lum sempat lg nk cuba kek ni lg...kiranya Rahel xla ketinggalan lg..nmpk gebu n sedap la kek tu...bak mai spiring tu...

Sally Rashid berkata...

dah banyak kali buat..memang sedap

rahel berkata...

Terima kasih kepada kawan-kawan semua kerana sudi singgah n tinggalkan jejak...cayang korang semua.

safiya umayra berkata...

Hai Rahel! Menariknya semua resepi dlm blogmu ni, macam mau cuba semua.. :) lagi2 snow cheese cake ni.. ;)macamana mau dapatkan parutan cheese yg halus mcm dlm pic ni? :D

rahel berkata...

Hai Safiya...
guna mata penyagat yg halus utk parutan yg halus..terima kasih sudi singgah.

safiya umayra berkata...

owh..he3..ok2,tau suda rupa penyagatnya tu macamana..thanx a lot rahel! ;) ok,wlcme.. :D

Didie Zack berkata...

salam...blh x gantikan ovellete dengan Quick 75