Sabtu, 15 September 2012

Pavlova

Salam manis dan selamat malam...apa khabar semua? Diharap semua sihat dan baik-baik aje.Malam ni hujan turun dengan derasnya...patut masuk tidor kan..tapi macam tak siok la kalau ndak share gambar pavlova yang gue buat beberapa hari yang lalu atas permintaan rakan facebook..biasanya kalau buat pavlova main campak jak fresh cream di atasnya..pastu letak potongan buah-buahan segar..biar segar gitew..tapi kali ni Cik Fareda mintak agar dihias menjadi seperti kek harijadi sebab mahu dihidang time harijadi emaknya..terima kasih Fareda kerana ko mempercayakan Rahel untuk membuatkan pavlova..dan seperti biasa..resepinya masih tetap guna resepi dari dapur tanpa sempadan...terima kasih mat gebu..oh ya..resepinya ada di sini cuma kali ni Rahel double kan resepinya untuk mendapatkan pavlova yang gede'...ok la tu..cuci mata la dulu ya..gue mau masuk tidorrrr...
Selamat menjamu mata...tengok betul-betullll....

17 ulasan:

mama sara nur berkata...

selamat malam Rahel
sangat2 cantik lah Rahel pavlova u, hiasan kiwi mengiurkan...
rasa nak je merasanya he he

Wani berkata...

cantiknya.. nak gak merasa .. x pernah try wat lagi

Shiela berkata...

waduhh Rahel.. terpegun ku melihat pavlova mu.. cantek bangett..

Nur-nba berkata...

Wow.. pavlova yang sangat cantik.. Tentu rasanya pun lazat.. :)

Saya tergodaaaaa....

ibundo berkata...

takkan nak jamu mata je rahel. Bila nak jamu tekak bundo ni hiii...

Amie berkata...

Cantik banget ni Rahel... kaya raya dengan hirisan kiwi...

Chah berkata...

Lawo gilesssss!!!!

Gee® berkata...

Eiiii...melampau Rahel ni tau...juling mata k.gee...

izahdaut berkata...

woowwwww... kagom nyaa.. biasa pavlova ni mentuk nya memang sememeh gitu kan. tapi bila dihias oleh seni kulinari air tangan rahel ..memang mantop cantik kababommm

ijayuji berkata...

Salam kak rahelll!!! Eh? Umo akak berapa ya? Weeeeeee... Cantikkkkkkkk!!!! Good idea nk deco2 mcm niii klu tak mcm gunung kerikir hihihi....

FnF Simple Life berkata...

cantiknyee... sejibik mcm kek fruit flan dah pavlova ni... tak terkedip matamemandang ni haaa

Wattie berkata...

Salam selamat hari raya, maaf zahir dan batin Rahel.

Sayang pulak rasanya nak makan pavlova yang sungguh cantik memikat itewwww...

Puan Ros @ Sinaranmenu.blogspot berkata...

Bila nak jemput kita dan jamu pavlova ni Rahel?????

Acik Erna berkata...

Rahel..pertama kali acik tengok pavlova secantik ini

zila norazila berkata...

rahel klu buat apa2 mmg semuanya cantik..nak sepotong rahel..kecurr gue:)

Bicara Kak Noor berkata...

salam Rahel..
ini lah pavlova yang paling cantik pernah akak tengok tau sbb selalu nya kalau pavlova tu biasalah orang buat cincai ja ini dah macam kek lah pulak memang Rahel ni Terer bin pintar lah semua yg dibuat alwayssss cantikkkk

Fareda berkata...

Salam Cik Rahel,

Heheehe, terima kasih juga atas kek yang luar jangkaan ni. Semua family tertanya tanya beli dari bakery mana kek ni. Sekali makan, Pavlova pula.

Memang terbaek.. Next time memang confirm order kek dgn Rahel Blogspot jak. Tu pun kalau tuan punya badan sudi lah..