Khamis, 5 Julai 2012

Blueberry Cheese Tart

Selamat menjelang malam..apa khabar kawan-kawan semua? Sihat k? Hem..tak tau la ni yang keberapa buat blueberry cheese tart..kenapa susah sangat mo ditolak ke tepi?..hehehe..sebenarnya ni Rahel buat untuk kawan yang dari seberang (Nunukan,Indonesia)..awal-awal lagi dia sms nak tempah cis tat 100 bijik,katanya mahu dihidang time harijadi anak dia esok petang..harap-harap dia berpuas hati dengan hasil kerja gue.Oh ya,jangan hairan kalau Rahel cakap kawan dari Nunukan/Indonesia yang oder tat..sebenarnya Nunukan ni dekat dari Tawau..tapi perlu naik feri aje dari Tawau ke Nunukan selama 45-60 minit..daah sampai Nunukan..dan gambar blueberry cheese tart ni gue simpan di sini sebagai kenang-kenangan..terima kasih Johana kerana sudi merasa air tangan gue..dan kepada kawan-kawan yang nak try resepi tat ni boleh tengok resepinya di SINI jemput masuk...
Cuci mata jak ni...

20 ulasan:

ummiakid-lily berkata...

seriusly sangat suka makan cheese tart...dan seriusly jugak cukup tak ada kerajinan nak buat sendiri....kalau order time makan mcm tak puas...tak boleh jadik ni kena merajinkan diri dengan kadar segera...

Comey sangat...montok² cheese tu...sedap tu...i likeee..!

Qasey Honey berkata...

cantik la Rahel cheese tart tu...meh sni nk pinjam tgn tu...kemas...QH xpenah cuba lg...tp selalu mkn..hehe..

Cendana Kasih berkata...

saya suka sangat cis tart...kalo boleh, hari2 pun mau (harimau)..aummmmm !!! hahaha..

Rahel..pos ke KL 50 biji yer..

faa.rosli berkata...

comelnyerr..

zila norazila berkata...

kemas dan cantik..hubby suka makan tp kita nie kdg2 malas nk buat..he hehe

quinnie berkata...

cantik u deco dot cam gitu je rahel...hehehhe..simple...:)

ibundo berkata...

hmmmm sedapnya.. sedapnya..
Kalau dekat sini boleh bundo oder .

CitarasaKu berkata...

Salam Rahel....hehe nie cistat yang kita suka...

Azie berkata...

Cantik nya kejadian tart ni. Permukaan yg licin gebu tu

FnF Simple Life berkata...

cedapnye cistat... just letak dot kat atas tu...simple takyah lorek2 tapi sungguh menawan kalbu.

Yana Shaiful berkata...

kita suka sgt cis tat tp xtau bila nk try bt sndiri hihiii..yummyyy..dh terasa kesedapannyaaaa ^_^

Ucu Faridah berkata...

cis tat suke sesangat...kalau nk bodek kena peluk rahel ketat2....hahahaha..

alhamdullilah semuga business rahel maju dan bekembang...

Acik Erna berkata...

rahel..tengok gamba pun dah tau sedap..acik belum pernah buat sendiri nak makan acik tempah je

ummiaisyah berkata...

kiutnya cistat tu....kemas je hasil buatan rahel ni...tak comot mcm saya..heheheh...

paridah berkata...

assalam...pandainya rahel ni buat cicistat ye msti sdp sgt...

Amie berkata...

Mulus amat rupa paras tartmu itu Rahel...walaahhh walahhhhh temanmu datang dari Nunukan ya, dekatkan dengan Tawau, tapi kak Amie belum sampai lagi ke situ!

Nuwairani Ismail berkata...

murah rezeki kak rahel...dari nunukan lagi..

kakbesah berkata...

ya Allah cantiknye cheese tart rahel, actually smlm akk buat gak cheese tart ni 4 the 2'nd times, tp, corah atas dia..adeh! mau pengsan kalo rahel tengok, gatal lorek ngn cklat pink yg dicairkn. x trpikir bleh just make a dot cam ni..hihi. nextaim x pyh nk pning2 kpale buat design lah..tq,tq,tq, bg akk cilok idea rrahel yer..hee.

Person who adores cooking.... berkata...

Salam Rahel,

Cantik, kemas rapi dan bersih tart shell mu.
Ajar step by step bha cara dpt kan shell yg cantek.....

rahel berkata...

Terima kasih kepada semua teman2ku yang setia singgah selalu dan sudi meninggalkan jejak...cayang awak semua..