Rabu, 9 Mei 2012

Dalam JELITA May 2012

Salam manis kepada semua yang sudi singgah selalu menjengah dapur Rahel..



Terima kasih banyak kepada pihak JELITA dan semua yang terlibat mengetengahkan dapur Rahel masak apa? Teruja sangat-sangat ketika melihat dapur Rahel masak apa? terpampang dalam majalah JELITA May 2012..walaupun hanya sesisip saja,tapi Rahel sangat menghargai semuanya.
Dan terima kasih jugak kepada semua rakan2 alam maya yang sentiasa sudi memberi komen-komen yang manis walau pun semuanya kadang Rahel tak sempat kunjung balik.Kalau ada masa Rahel akan terjah satu persatu..pastikan masak yang sedap2 yer..hehehe...

Semalam Rahel merajinkan diri lagi buat kek cifon teh hijau..memang best sangat rasa dia..wangi je tau..dan yang paling Rahel suka..keknya lembut dan gebu..yalah kek cifon kan..mesti la lembut dan enak banget..korang pun patut terai jugak..tapi kan..kek yang Rahel buat ni memang nampak nipis..mula2 dah potong 3 lapisan,tapi yang satu lapis tu terbang melayang ke lantai masa Rahel kemas2 meja..so Rahel teruskan jugak melepa kek walau pun tinggal dua lapis je..nasib baik buat kek untuk diri sendiri..kalau untuk tempahan memang fengsan la time tu..
Green Tea Chiffon Cake


Resepi akan di up date DI SINI jemput masuk..
Selamat menjamu mata...


36 ulasan:

Qasey Honey berkata...

Rahel TAHNIAH!!!!! wah suka...bangga sgt2...mmg awak lawak pon...wah siap ade kek lg...rajin betul...mintak 1 slice..

Cendana Kasih berkata...

tahniah Rahel...kita pun nk sepotong kek tu yer...nampak sedap betul...

Bicara Kak Noor berkata...

salam Rahel, tahniah dari kak noor ya wah hebat lah rakan2 disini ramai yg dah masuk majalah ni,dari Ita masam manis,pastu Ct dan Rahel lagi,mungkin lepas ni ramai lagi yg masuk tahniah lah ya dari kejauhan..
cantik kek tu memang layak lah tu hehee

Ain Fajar berkata...

tahniah rahel..mst gumbira dapur rahel dlm majalh..hhhhmmm mcm mn leh terbang kek2..adoi..ape pun cantik jg ba tu walau tgl 2lapis..:)

Mas berkata...

tahniah Rahel...
mas pun tumpang gembira...
moga makin mantapppp yerk....

Ummi berkata...

Assalam Rahel cayanggg...Tahniaaahh beribu2 lemon dari akak....Rahel, you deserved it! Rajin terus memasak, gambar yg mantopsss, resepinya yg canggih2 okeh...semoga ia membuka jalan yang lebih luas untuk mengangkat blog Rahel sebagai penyumbang resepi yang ngetops gituuuu...muaaahhh!

Chah berkata...

Rahel, tahniah! tumpang gembira untuk kamoo! takpelah mula2 satu selit, nanti sekerat majalah tu semua dr blog rahel...ohh saya tumpang bangga! tahniah sekali lagi!!

tun_telani berkata...

tahniah rahel.. owh, kak diana pun ada ye.. tumpang mkn kek utk smbut kegembiraan ^^

tun_telani berkata...

tahniah rahel.. owh, kak diana pun ada ye.. tumpang mkn kek utk smbut kegembiraan ^^

Puan Hazel berkata...

salam ukhuwah & congrats dear..x sangka saya berkawan dengan ramai celebrity chef rupanya..:) btw, the cake is so osem!

Acik Erna berkata...

tahniah rahel..semoga akan ada lagi selepas ni..

Asyifa Mustaffa berkata...

tahniah Rahel....
moga lebih smngt la lpas nie die...
kek tu pun nmpk sedap..mmg rajin le dia nie....

Ucu Faridah berkata...

tahniah rahel....seronokkan masuk majalah....
yg dah jatuh tu jgn dikenang...
yg didlam majalah tu yg sangat2 disayang....:)

NoR SaHiRaH berkata...

Tahniah Rahel...
mmg patut pun keluar majalah...hehe blog informative rase mcm nk mkn je..hehe

diana berkata...

tahniah..:)

♥MAMASYAZA♥ berkata...

tahniah rahel. blog rahel ada dalam majalah jelita, akak kena beli ni

Mamasya berkata...

Tahniah Rahel.moga terus bersemangat berbelog dan berkongsi masakan.
nengok kek greean tea tu....yummmm..nampak sedap...

FnF Simple Life berkata...

congrats Rahel...aduh...kek lagi...nak kek jugak!!!

CitarasaKu berkata...

Salam rahel....Tahniah buat awak.

zila 4ever berkata...

wahhh tahniah..suka tgok geng2 blog satu persatu masuk mgzne..bestt:)..kek tue pun cantik sgt2..:)

myda_ahmad berkata...

tahniah rahel...
suka tgk blog rahel yg selalu menghidangkan kek2 yg enak2 belaka.....

hana berkata...

tahniah! cantik sungguh keknyer! klu dpt sepotong kan besss

~~zana@pb~~ berkata...

Terlior sampai meleleh ke baju ni akk tgk kek rahel ni.......alaaa...esok nk puasa pulak.
Rahel, tahniah ye, mudah2an lps ni boleh buat buku masak mcm Shariah tu.

Rima berkata...

Congrats!.. eh sana sini got chiffon.. suka suka!

Green tea.. hmm dah byk kali buat benda pakai green tea.. tekak ku masih feel funny.. the other day i bought green tea paste.. i will do something lah with it or else membazir ajer.. anyway congrats once again!

MamaFaMi berkata...

Tahniah Rahel.

Wattie berkata...

Assalamualaikum,
Tahniah Rahel, akhirnyaaaaa......hehehe. Blog yang bagus dan memberi manfaat kepada semua, semestinya mendapat tempat di hati sesiapa sahaja, teruskan usaha murnimu dear...

Ilhamkreatif berkata...

Salam rahel..tahniah.Blog yg mantop gitu.

Rohah berkata...

Tahniah buat Rahel yang sangat kental beraksi kat dapur ..berbaloi tu..Moga terus maju..tngok keknya tu..teruja nak makan dan rasa tp apakan daya..

Shahriah Abdullah Novelis berkata...

SAlam Rahel.. wah tahniah! tahniah! okay nanti gerenti beli Jelita ya... tahniah muahhhzz....

Nieza berkata...

tahniah Rahel..tumpang gumbira juga. teruskan berkongsi resepi yang mantop lagi nanti..:)

Gee® berkata...

Tahniah Rahel... !! waaa makin maju nampaknyaa...

rahel berkata...

TERIMA KASIH BUAT KEKAWAN SEMUA YANG MEMBERI KATA2 SEMANGAT BUAT RAHEL TERUS MEMASAK..SAYANG KAMU SEMUA...

quinnie berkata...

tahniah rahel...:)

sedapnya kek...rajin betul la rahel ni..:)

Evelyn Gemina berkata...

Wah tahniah kak Rahel...dah ketinggalan bas saya ni,dah banyak ucapan dah,hehe : )

Melly Octaviana berkata...

Congrat Rahel.. proud of you.. tuh cake chiffon nya masih ada ngga, pasti enak yah kelihatan nya aja cantik githu.. ;)

ibundo berkata...

salam rahel. Tumpang gembira tengok ramai rakan maya yang masuk dalam majallah. tahniah..