Khamis, 15 Mac 2012

Kek Sarang Lebah

Selamat pagi kepada semua,semoga sihat dan ceria selalu.Hem..dah siap sarapan k belum? Pagi ni Rahel takde buat kuih lagi,skarang ni tengah minum teh hangat je sambil on line,cuaca kat Mersing pun sejuk jer..dari semalam hingga pagi ni hujan tak henti-henti gak,jadinya Rahel duduk rumah je sambil jalan-jalan ke dapur kawan-kawan..banyak resepi yang harus ditinjau-tinjau,awal-awal dah ngeces tengok kek,donut,bingka pisang dan macam-macam lagi..


Haa kek sarang kek sarang lebah ni memang kesukaan Rahel gak,dah banyak kali buat,tapi baru kali ni letak resepi n gambar,maklumlah..dah dekat  setahun tak buat kek ni,kalau dulu belom ada blog masakan,skarg dah punya,so apa-apa yang sodap tu mesti kena tayang kat sini sebagai kenangan dan rujukan.Ok la,Rahel letak resepinya DI SINI  jangan ke mana-mana tau..


Selamat menjamu mata..daaa..

23 ulasan:

Gee® berkata...

erkkkk...kenyang jamu mata.. heeee

Tina Othman berkata...

my favourite, selalu beli time bulan puasa

ady berkata...

as-salam Rahel
amboi..cantiknye sarang2 lebah tu Rahel..suka tgk..tq Rahel 4 sharing..

izahdaut berkata...

nak resepi. nampak moist betul. nanti rahel tag saya di fb ye.. tq...

Sally Rashid berkata...

bila tengok kek ni..ingat my mom kat kampung. Satu-satunya kek yg dia suka...

Rahel...cepat..resepinya ku tunggu

balqees dairy berkata...

Rahel,
sedappppp nya...u memang rajin memasak nanti.

Ucu Faridah berkata...

mersing...???
banyak tu..minta sepotong dua..dah bertahun jugaklah ucu x buat...

Amie berkata...

Terasa-rasalah sarang lebah tu masuk ke tekak...adeh! Suka...kak Amie suka ni...

rahel berkata...

Gee..jemput jamu mata lagi..hehe..

rahel berkata...

Tina,sama la kita..dulu2 beli jer,lepas jumpa resepi ni trus cuba dan memang serasi la dengan selera Rahel,so skrg tak beli lg,buat sendiri lg sedap.

rahel berkata...

Wsalam Ady,tima kaseh...jom buat kek sarang lebah..

rahel berkata...

Izah,boleh je..resepinya mudah banget,mungkin Izah dah pernah try gak guna resepi ni.

rahel berkata...

Balqees,hehe..perut punya pasal ni..

rahel berkata...

Ucu,iye Rahel duduk Mersing ni,terkejut k org Sabah tiba2 ada kat Johor/Mersing? hihihi..

rahel berkata...

Tima kasih Kak Amie..jemput la makan..hehe..

Qasey Honey berkata...

Kak Rahel kt mersing, jhr ker @ bcuti dgn family...
ni kek sarung lebah...ade lebah xkat dlm tewww...hehehe...ape2 pon nmpk sedap

dapurCikWan berkata...

cantik..ala2 kek gula hangus rupa dia.. =)

zila4ever berkata...

salam rahel
nampak sedap jew..rajin betul kamu nie..:)

mimie berkata...

same la ngan mimie rahel..dok umah cuci2 mata ngok kekawan masak...kecur air liur kn...hihih

bestnyer dpt mkn kek sarang lebah nih....peberet nih...

rahel berkata...

Qasey Honey,Rahel skali skala kat Mersing gak bab my laling ada kerja kat mersing...tapi yg kek ni memang takde lebah dlmnya..hehe..

rahel berkata...

Dapur Cikwan...yang ni memang kek gula hangus punya..hehe..

rahel berkata...

Sila4ever,biasa ler..perut tengah buat tuntutan nak diisi..hehe..

rahel berkata...

Mimie,begitulah klu asyik hujan..sejuk rasanya..mcm nak berselimut jer..naseb baek ada rasa lapar..tu yg ada mod gak buat kek..