Isnin, 19 Mac 2012

Devil's Food Chocolate Cake

Selamat malam semua...tengah buat pe? dah siap makan malam k? hehehe..jom singgah lepak skejap kat sini,boleh cuci mata nengok kek coklat.Sebenarnya kan..ada satu orang tu..korang bole tengok kat SINI,dia goda Rahel dengan tayangan Devil's Food Chocolate Cake...uuuuiiii..punyala menggiurkan..geram nengok...


Tapi kan...tapi kan..gue demen banget ama kek ni,sebetulnya udah lama gak intai-intai resepi kek coklat yang satu ni,tapi banyak betul halangannya.Asyik2 resepi kek coklat yg lain pulak yang didahulukan..memang rambang mata kalau jalan-jalan tenguk dapur orang..ada-ada saja yang menggamit selera.


Oklah,gue udah kenyang makan kek coklat tadi,skarang ni nak syorkan pulak pada korang semua agar sudi mencuba kek yang sodap ni,tapi macam brownies pun ada la..padat sikit tapi lembut..dan lepas sapu cream cheese frosting and siram dengan chocolate ganache..wallaaaaa..enaknya.Iyelah...kalau ada senang jemput singgah SINI tinjau-tinjau resepi,mana tau berkenan di hati...


Hem..jamu mata dulu...

39 ulasan:

♥MAMASYAZA♥ berkata...

memang sesungguhnya mengancam dan terancam

anymz berkata...

yuhuuuu..rahel masak apa tu?hehe

oooo ai goda2 you ya....dah siap kumpul dah lemak tepu kat perut?..haha
sedap kan rahel?..sejak hari itu tak berhenti2 akak dpt tempahan kek ni tau..tp rahel punya lagi buat akak tergoda lah...

NaDia CoMaNeCi berkata...

hadoi...sedap dan sangat menggoda ini devil..hihi

Puan Ros @ Sinaranmenu.blogspot berkata...

Rahel...malam-malam ni ramai le si devil yang nak tumpang makan kek ni.minta sepotong.

Ummi berkata...

Assalam Rahel...apa kabar? sori lama akak x jenguk...cuti on9 kejap..hehe...Terliur habis tgk Devil choc cake tu...ada saki baki lg x? ^__^

Chah berkata...

Ohhh tidak!!!!! Si kek 'penjahat' tu ada kat sini!! Sangat gojesla rahel....

Kama Kimin berkata...

memang mengancam Rahel oii

Qasey Honey berkata...

wow mmg mgancam kek ni...kena betul dgn nmanya tewww...jahat sbb goda2 QH...mmg tgh mcari kek utk buat kek besday ni...hehehe

Sally Rashid berkata...

adoiiiiii rahel..rasa nak terkam jer kek tu..

Mama Hawa/Mama Nani berkata...

As Salam rahel..

mmg marbeles cake nie...

Tina Othman berkata...

aduhai sedapnya, hujung minggu haritu pun ada buat tapi lain sikit resepinya

rahel berkata...

Mamasyaza...hehe..jaga-jaga...

rahel berkata...

Kak Anymz...Rahel buat kek coklat...thanks dah berjaya godain gue..

rahel berkata...

Nadia Comaneci...skali-skala kena buat kek gak untuk pelengkap ketika bersantai bersama keluarga..sedap sangat.

rahel berkata...

Puan Ros..hati-hati..ada devil..hoho..

rahel berkata...

Wsalam Kak Ummi...takpe kak Rahel faham.Tapi kek sedap mcm ni susah nak ada saki baki..huhuhu..

rahel berkata...

Thanks Chah..ni pertama kali gak gue buat kek penjahat..haha..

rahel berkata...

Thanks Kama Kimin...buat ler..

rahel berkata...

Thanks QH,nama je kek penjahat..tapi rasanya memang meletop..memang sesuai la utk kek arijadi,tp Rahel sarankan klu nak buat kek ni..doublekan adunannya sebab yg ni ngan utk kek 6" je.

rahel berkata...

Sally...jangan terkam..ambik pinggan and sudu untuk makan kek..hehe..

rahel berkata...

Wsalam Mama Hawa...yup sangat sedap..

rahel berkata...

Tina Othman,len kali nak try lagi resepi u tu...

Gee® berkata...

aduhai rahel...daku tergoda tahap gaban nih...terliorrrr

Melly Octaviana berkata...

suka makan DFC.. ini kek coklat fav di rumah, belum pernah lagi makan dengan cream cheese frosting selalu nya di oles ganache dan di siram ganache.. bagi 5 potong yah..slurrp

AZLITA AZIZ berkata...

adoiii... sedapnya Rahel... buat terliur aje..

sedap ni...

ady berkata...

as-salam Rahel
Incredible looking cake! great recipe..

Wattie berkata...

Assalamualaikum Rahel,
Bestnya kek itewww, akak pun ada salin resepi ni, tp sampai la ni tak terbuat2. Hasilan Rahel memang A++ la, tak diragui lagi....hehehe

zila berkata...

rahel..adusss..terus jatuh cinta tgok kek kamu nie..nak try jgk...:)

@lfidah @dim berkata...

rahel,apa kabar??sedap nya kek coklat tue..sangat-sangat mengancam..terujanya..blh try nie...

♥LOVE2COOK MALAYSIA♥ berkata...

Owh wow! One of my fav cake...baked it over and over...hehe! :)

Killer clicks here...am so tempted!

mimie berkata...

Rahel...aii tergudaaa tgk kek nih...?? nk tambah lemak lagiiii n dah lama bbnor x mkn kek...bg3 slice sinikkk.....

Rima berkata...

Memang sedap kek ni.. One of our fav too!

Harleena Kassim berkata...

fuuhhh, memang mengancam betul kek ni...

dZana berkata...

pergggg... bak sepotong rahel.. akk tak pernah buat kek cantik2 camni..

ASMAH YUSOF berkata...

waaaaa....terancam selera i rahel...sedap sangat !!!!mmg mengoda btl ur pic ;)))

Vitamin Terbaik berkata...

Pernah buat memang best.nanti nk cuba yang rahel punya la.

Vitamin Terbaik berkata...

Pernah buat memang best.nanti nk cuba yang rahel punya la.

Vitamin Terbaik berkata...

Pernah buat memang best.nanti nk cuba yang rahel punya la.

Vitamin Terbaik berkata...

Pernah buat memang best.nanti nk cuba yang rahel punya la.