Selasa, 13 Mac 2012

Apam Kukus Mekar Cola

Salam petang semua..dah siap minum petang k? singgah sekejap temankan gue minum petang,bole makan apam cola ditemani secangkir milo panas..aduhai sedapnya.


Petang ni gue merajinkan diri lagi buat apam,kira lama jugak tak mengapam..rindu rasanya.Bila gue belek-belek majalah Sedap ternampak pulak Apam Kukus Cola yang mekar cantek,so apa lagi..gue start ke dapur la...tapi kali ni stok bahan-bahan tak cukup la,ada yg tertinggal..korang bole teka apa barang yang tertinggal? sila perhatikan betul-betul gambar apam ni..pastu bolehlah korang agak2 apa yang kureng,tapi tu pun selepas korang tengok resepinya DI SINI ..jeng..jeng ..jenggg.. 


Silahkan menjamu mata..hahaha....

27 ulasan:

Qasey Honey berkata...

wowww mmg mekar staman....gebussss...

Amie berkata...

Merekah2 senyum apam tu Rahel.... tunggu dingap! Sedap tu makan time hujan2 begini....

Melly Octaviana berkata...

Kangen sama dapur rahel, baru sempat mau online lagi.. membanyangkan sekarang makan apa dengan hot nescafe di hari yg hujan..slurrp

ummiaisyah berkata...

waaa..serius kembang setaman ni...mmg power coca cola!

quinnie berkata...

kembang mekar apam nya rahel..:)

noor berkata...

cute dan mekar...saya pun suka juga apam yang jenis begini.

ady berkata...

as-salam Rahel
wow!!cantik mekarnye..mana resepinye Rahel..!!!

Gee® berkata...

wah!! mekar banget...

Sue @ Nenie berkata...

Salam Kak Rahel...He he he saya juga yang dah lama simpan resipi ni juga ambil dari maz sedap, tapi tak terbuat-buat lagi....Woowww wiiiii mekar setaman tul apam akak ni....Terguda tgknya....

Ucu Faridah berkata...

mak aiii..dapat ngap sebijik mau nak lagi ni...

Chah berkata...

X nak la teka2 bahan, dtg nk ngap jer...

Tina Othman berkata...

fuyoo gebu gebas apamnya hihi

Nieza berkata...

wahh sedapnya tgk apam kukus mekar setaman Rahel ni..rasa nk ngap terus masuk mulut jer..hehe

zila4ever berkata...

malam2 baru nk singgah dapur kamu nie..pasti sudah habis apam itu..so tunggu ler sy buat sendiri nnt..;)

rahel berkata...

yes QH,cantek je kejadiannya..naseb baek tak meragam.

rahel berkata...

Iye Kak Amie,time hujan2 ni memang sesuai la dikunyah-kunyah sambil minum teh/kopi/milo panas..

rahel berkata...

Mekasih Melly,lama juga kamu nggak keliatan..

rahel berkata...

iye Quinnie...tersenyum setaman..

rahel berkata...

Noor,sesuai dg harapan time buat apam mekar ni,bila selesai dikukus terus buka tudung periuk dan apamnya mekar tersenyum..senang hati la..

rahel berkata...

Wsalam Ady,resepi dah ada tu kat dapur I Love Cake..silahkan singgah di sana ye..

rahel berkata...

Iyo Gee...mekar dan lembut..sedap la.

rahel berkata...

Sue @ Ninie,tunggu ape lg segera la buat apam..hehe.

rahel berkata...

Ucu,kalau sebijik mesti tak cukup...Rahel aja mkn sebijik pastu nak lg dan lagi..

rahel berkata...

Hahaha..biasa la tu Chah...apam dah ada depan mata..ngap ler..

rahel berkata...

Tina Othman,apam gebu gebas + mekar,sesuai dengan idaman..

rahel berkata...

Nieza,apam dah ada kat depan mata,mesti la nak teruss..hehe..

rahel berkata...

Sila4ever,hehe..silahkan buat..pastinya kamu suka banget..