Isnin, 6 Februari 2012

Chocolate Cheese Muffin

Salam tengah hari dan selamat bersiaran kembali...apa khabar korang semua? sihat k..uda berapa hari dapur Rahel sepi..ada hal sikit..dan entry kali ni pun sudah terbuat berapa hari yang lalu,tapi tak kesahlah..yang paling penting nak share resepinya je..sebab gue udah puas makan muffin ni..sederhana tapi sedap..so kalau ada yang nak menerai muffin yang simple dan mudah di sediakan ni..resepinya udah gue hantar ke SINI silahkan tinjau-tinjau resepinya..nanti kalau dah ok sikit baru letak resepinya kat sini..



Selamat mencuba...

30 ulasan:

Sue @ Nenie berkata...

Salam Kak Rahel..Rajin tul akak buat Muffin yaaa..berderet2 keluar resipinya...tak terkejor ni...Apa-apa pun semuanya nampak sedap-sedap

Diana @ Melley Mey berkata...

Rahel... Nak muffin tu ckit... Nampak sedp tu....

Kama Azura bt Sakimin berkata...

ehem..ehem...nampak sedap jer...nak skit boleh?

ady berkata...

as-salam Rahel
nak 4 ketul muffin blh tak Rahel...cantik muffin tu..

nOOrsha berkata...

salam...dahle ceklat pastu cheese plak..adei x tertaahan2...2-2 pun peberet..nyumnyum:)

Cekgu Maz berkata...

salam...kalau jalan2 tengok blog masak2 nie memang mcm nak meleleh air liur...nak buat sendiri xterdaya cuci mata aje la...hehe

cik cek berkata...

Rahe...nak mapin....lama rasanya tak memapinkan diri...dah kat rumah akak dah diserang demam mac....he he he....ni pun akak ada bwk yam mac tuk rahel....less sugar tau.... :)

dZana berkata...

waa.. cis lagi.. msti sedap mufin camni. tak prnh lagi cuba ni..

Acik Erna berkata...

rahel..acik tak de keberanian la nak mencuba..walaupun teringin nak mencuba muffin dan cis tart tu..
kalau buat maffin asek la merekah diatas bila dah masak..tu yang acik jadi malas nak mencuba dah.

Kak Sam berkata...

huhuhuhu nak tapiiiiiitak boleh

Melly Octaviana berkata...

Pagi Rahel, semalam busy baru sempat datang mau bf chocolate cheese muffin bareng Rahel.. masih ada kah.. Melly bawa cookies juga nih.. hehe

Wani berkata...

salam rahel morning !!! bestnya buat choc muffin

Liza berkata...

salam rahel...sedap sungguh tgk mapin tu...terliur gue...

Ummi berkata...

Raheeeeelll...apa kabar? beberapa hari akak x datang sini, byk sekali terlepas entry....apapun, akak nak bawak balik cheese muffin tu 5 ketuiii k....muaahhsss!

Amie berkata...

Ayoyo Rahel... lamanya tak datang sini! Banyak sungguh koleksi dia... rugi banyak yang tertinggal!

rahel berkata...

Kak Ummi,gue baik2 aje..silahkan ambik muffin..bantu gue habiskan ya..hehe..

rahel berkata...

wsalam Liza...harus cuba n rasa dulu maffin ni..biar tak berliur..

rahel berkata...

takpe Kak Amie..Rahel faham..yang penting jgn lupakan gue klu Kak Amie ada masak yg sodap2..

rahel berkata...

wsalam Wani...dah petang baru jenguk kat sini hehe..

rahel berkata...

mat sore Melly..soalnya sore baru masuk liat sini..hihi..monggo2 makan muffin..

rahel berkata...

boleh je Kak Sam..kena buat sendiri..hihi..

rahel berkata...

Acik..kalau muffin memang merekah..tak mcm kek,so ok la tu..buat jangan tak buat..

rahel berkata...

Dzana..harus cuba..

rahel berkata...

alah..Rahel nampaklah mac tu kak...cute2 semuanya..jeles i tau..

rahel berkata...

wsalam Cekgu Maz,cara2 utk mengelakkan air liur meleleh ialah kena buat muffin jugak..bole merasa sepuas-puasnya..

rahel berkata...

Wsalam Noorsha..sama la kita..suka ceklat+cheese..memang enak..

rahel berkata...

wsalam Ady,bole je..cukup k 4 ketul tu?

rahel berkata...

boleh je Kak Kama...

rahel berkata...

Diana,ambillah 6 ketul muffin..klu sikit tak nda' cukup..hehe..

rahel berkata...

Wsalam Sue,thanks..kerana perut selalu menagih janji..tu la rajin baking n masak2..