Jumaat, 6 Januari 2012

Pastel Panggang

Selamat tengah hari semua...dah siap k makan tengah hari? hehehe...saje tanya korang..sebab Rahel tak makan tengah hari pun..pepagi lagi sudah bedal pastel panggang berapa ketul...so itu yang kenyang memanjang.Ini  kali ke dua Rahel tayang pastel panggang dalam blog..sebelumnya memang ada juga buat tapi tak masukkan gambar sebab nanti jemu pula kalau asyik tengok gambar dan resepi yang sama kan..


Kalau nak tau bab pastel panggang ni..memang sedap dan sesuai sangatlah utk kita hidang time sarapan maupun time minum petang..kelas banget la rasa dia..orang dewasa maupun budak-budak pasti suka..lagi2 letak inti pisang n coklat.



Jika berminat untuk menerai Pastel Panggang yang sodap ni..resepinya boleh tengok DI SINI.

18 ulasan:

CT Delima berkata...

As'salam Rahel

Aduhhh...rindu banget sama rahel. baru ari ni dapat jalan2. k.ct tak sihatlah demam udah 4 hari. nasib baik udah kebah tinggal batuk dengan selsema aje. itu yang malas nak ngadap blog tu sebab kepala pusing2..hihihi

kalau teringin nak makan nanti k.ct cuba buat pastel panggang ni ya. resipi pun taklah susah sangat. kot2 tak paham tanya sama Rahel nanti ya..bolehhh? :)

umieaisyah berkata...

salam rahel..
apa yg rahel masak semuanya mengancam jiwa...
pastel ni adik beradik pai ye rahel...

Sally Rashid berkata...

suka tengok bekas air tu..teringat masa arwah ayah ada..itu lah kole kegemarannya

Wani berkata...

selamat petang rahe ll.. ni jalan2 nak cuba menu petang pastel panggang hihi ..waduh .. sedapnya ... adik beradik pai la neh... lain sikit ya ...

Amie berkata...

Selamat petang Rahel,
dia buat pastel panggang pulak dah! Alamat terlekatlah kita di dapur dia makan sampai ke malam... nak balik Lahad Datu pun MAS Wing dah terbang dulu!

Melly Octaviana berkata...

Selamat malam Rahel... mau dong pastel panggang nya.. ijin yah intip resep nya, mau buat nih, ini fav nya my hubby.. ;)

dZana berkata...

aslmkum rahel.. cam lama akk tak BW sini.. smlm singgah jap jer tgok kek .. hri ni ada pastel pulak.. nmpk sangat sedapp...

JaSSNaNi berkata...

assalamualaikum rahel...
nyum nyum.. sedapnya pastel panggang tu.. lagi2 pekena ngan air dalam koleh tu.. mengimbau nostalgia lama bila tengok koleh tu.. dulu2 kat umah tokwan ada la koleh tu... kan kan..

rahel berkata...

W'salam Kak CT,
alah kesiannya..patutlah sepi jer dapurnya..rupa2nya tak sihat pulak...semoga cepat sembuh ye Kak Ct..
Senang je resepi pastel ni Kak...

rahel berkata...

Salam Umieaisyah..
tima kasih...memang adik beradik la pastel dengan pai..

rahel berkata...

Sally Rashid..
kole ni memang dah berumur jugak..tapi suka guna sebab tahan banting..hihihi..

rahel berkata...

Selamat malam Wani..dah malam kan..hehe..
cuba jangan tak cuba..memang betul la..pastel adik beradik ngan pai..

rahel berkata...

Kak Amie..
kalau MAS Wing udah terbang dulu..Kak Amie..naik bas je la...hehehe..jom buat pastel panggang kak..

rahel berkata...

Selamat malam Melly Octaviana..
ambil aja kalau mau..ehehe..udah gue abisin semuanya..silahkan dicontek resepnya..

rahel berkata...

w'salam Dzana,
tima kasih sudi jengah dapur Rahel..memang sedap je pastel panggang ni..simple dan mudah disediakan..

rahel berkata...

W'salam JaSSNaNi..
ehehe..kole kesayangan kita la ni..rindu jugak nak guna skali-skala..

EmbunRosaliza berkata...

Assalam rahel kalo letak inti kacang merah pun sedap agaknyakan. Cantik kole klasik tu, lama dh tak nmpk

rahel berkata...

Rosaliza,
mungkin sedap..cuba la..