Selasa, 31 Januari 2012

Kek Ais Krim Oreo

Selamat tengah hari kepada semua..apa khabar? dah siap makan k? Hari ni gue awal-awal dah siap makan tengah hari sebab teringat akan kek ais krim yang ada oreonya+coklat.




Selesai je makan tengah hari tadi kami rehat skejap..pastu keluarkan kek ais krim dari peti sejuk..pastu posing skejap..pastu potong dan makan..enak banget..mesti korang dah terliur-liur tengok ni kek kan?..hehehe..sabar je la tengok-tengok gambar ek...nanti korang boleh buat jugak macam ni atau yang lebih sedap dari ini.




Ok la,ni saja tayang awal2 kat sini..biar korang cepat-cepat pegi beli ais krim dan siapkan bahan2 yang lain tuk buat kek ais krim nanti,tapi gue mau keluar jalan-jalan dulu ke Giant la..ada barang lagi yang gue mau beli..hihihi..



Ok la,resepinya uda gue letak DI SINI dipersilahkan cuci mata dulu...

24 ulasan:

Sue @ Nenie berkata...

Salam Kak..wahhhh menawan betul kaler kek ni...Tak sabar nak tengok resipinya nanti...

CT Delima berkata...

As'salam rahel

Wah..gi shopping barang masak2 ker. yalah cepat2 update resipi nak tengok juga ni :)

Chah berkata...

grrrrr!!!! watpe lama sgt ke giant tu rahel wei...cepat blk! resepi lambat tkpe, tp nk kek tu!!!! gojesnya rupanya itewww!!

Qasey Honey berkata...

asslm...
xsempat2 tuan rumah ni nk g shopping...kita semua dh xsesabo ni nk tgu resepi...cepatttt...cntik bebeno cakenya tu...

Shiela berkata...

Waduhhh.. Rahel, hari hari buat cake boleh habis ker? klu tak abis, post kasi saya sikit kay.. hehee..

nOOrsha berkata...

alahai sedapnye.. selalu terliur ngan hasil cake akak klo singgah sini..suka oreo ciskek! :)

Wani berkata...

rahel nak 3 potong hihih .. a.. bestnya suke3

dZana berkata...

aduh.. hebatnya kek rahel ni.. tak terbuat akk kek yg hebat ini...

Larasepi berkata...

sedap..ais krim pa wei?

Melly Octaviana berkata...

Malam Rahel.. belum pulang kah dari Giant, dah banyak tuh yang tunggu resep nya.. masih ada ngga ,cobain dong sepotong..hehe

Rohah berkata...

Makin diintai makin terpaut..camne ni Rahel??..pas ke sini cepat!!..

rahel berkata...

wsalam Sue...awak tak sabar nak tengok resepi kan...skrg dah ada tu..bole la awak try ek..

rahel berkata...

wsalam Kak Ct..
hehe..beli barang2 dapur la kak...dah ada resepi tu..

rahel berkata...

Chah,tadi gue tak lama kat giant la...dah ada kat sini..
kalau nak kek..kena buat sendiri tau..

rahel berkata...

thanks Qasey...gue uda balik...resepi dah menunggu awak..

rahel berkata...

Shiela...tak susah...ada geng yg tolong habiskan..gue makan sikit2 je..kalau nak post memang tak sempat sampai la..

rahel berkata...

thanks Noorsha,gue pun suka oreo ciskek..tapi kali ni ice cream oreo la pulak..

rahel berkata...

Wani..mari sini gue kasi lu 3 potong kek..cukup k?

rahel berkata...

Kak Dzana...dah terlebih puji tu...malunye...

rahel berkata...

thanks Larasepi ko dah singgah kat sini..jemput mkn kek ais krim oreo..

rahel berkata...

Malam juga Melly..baru balik ni...kek masi menunggu kat peti sejuk..hehe..

rahel berkata...

Tu la Kak Rohah...kalau tenung lama2 nanti virus mari..hihi..

Wattie berkata...

Salam Rahel,
kalau mai sini mesti tergoda tengok kek2 yang meletupsssss kat sini hehehe

rahel berkata...

wsalam Wattie..hehe...cuci2 mata ler..