Rabu, 11 Januari 2012

Chocolate Loaf Cheesecake

Selamat bersiaran di petang hari...dan selamat menikmati hidangan petang yang menggiurkan..cerrr..cerrr...saje cakap macam tu..biar korang semua ngencessss.Hari ni Rahel tayang pulak kek yang ala-ala butter cake gitu..adunan berganding dengan cream cheese dan juga butter..teksture yang gebu dan lembut walaupun nampak merekah..tapi sedap banget dihidangkan bersama minuman panas atau pun minuman yang dingin..kali ni takde letak cream topping atau inti,just ikut betul-betul resepi  yang dalam buku tu..pemilik resepinya pulak ialah Kevin Chai..



Hmm..petang-petang macam ni tentu banyak yang sebok hidangkan juadah ptg,jd resepinya nanti menyusul ek..sebab kejap lagi tuan tanah mau menyibukkan diri kat dapur..kena selongkar bahan-bahan masakan untuk makan malam punya,jadi jumpa lagi nanti yaa...


Tengok-tengok la dulu picture ni ek..jika sudi singgah kat SINI untuk tengok resepi kek.

11 ulasan:

amie berkata...

hallamak Rahellll..... sukanya kita dengan CLCC ni.... tapau 3 potong ye buat anak2 bujang Kak Amie!

mokwo® berkata...

iyolah..mokwo telan air liur dululah..lepas masak jgn lupa tempek resepi yek!
mokwo suka tengok hasil tangan rahel..kemas jek esp kek2!

mama sara nur berkata...

petang2 makan loaf cheese ...sedapnye
suke sgt melawat blog Rahel yg rajin memasak
salam perkenalan ye
mama saranur74 blogsport..

rahel berkata...

Kak Amie,
takkanlah nak tapau utk anak2 bujan jer..emak die macam mana...tak nak k?


Mokwo,
tima kasih,nanti Rahel tempek resepinya..telan liur pelan-pelan ek..hehe..


Mama Sara Nur,
salam kenal jugak,tima kasih kerna sudi melawat dapur Rahel...

Melly Octaviana berkata...

Rahel... kalo tapao untuk aq harus 10 potong yah, seorang dapat 2 potong.. hehe

cik cek berkata...

Waaa.....ada cheese lagi kat atas kek tu ke...adoiai!...tapaukan tuk akak sekeping dua...kempunan akak tau..dah gigit2 jari ni..:)

Kama Azura bt Sakimin berkata...

Raheeeeelllll....
Tolongggggg...
jgn goda kak...
I'm on diet...pleaseee

AZLITA AZIZ berkata...

cantiknya Rahel kek tu.. adoiii.. macam nak makan aje skrin ni..

JaSSNaNi berkata...

rahellllllllll)))))))
sedapnya... bape puluh kali telan air liur ni.. sedapnya nyum nyum...

anymz berkata...

wah hari ni akak pun buat ciskek..mari kita sama2 pakat2 mendebabkan badan..hehe

rahel berkata...

Melly,
salah2 klu 10 potong..skalian bikin aja 1 loyang..hihihi..


Jangan gigit2 jari Kak Cek..nanti cacingan..hohoho..


Kak Kama,
dah begitu kejadiannya..harus bagaimana lagi?


Tima kasih Kak Azlita,
nanti gue kasi makan kek..jangan mkn skrin..


Jassnani,
hahaha...memang cam tu la klu singgah kat sini..kena byk telan2 liur..


Kak Anymz,
jom kita tukar2 kek cis...kena byk bersenam la tu kak..baru body tetap mentein..