Sabtu, 14 Januari 2012

Banana Smoothie

Salam petang semua...dan selamat berhujung minggu..apa khabar? sihat k? Hari ni tuan tanah rehat aje kat umah..pun takde baking-baking hari ni,just buat sikit minuman untuk penyejuk tekak,lama juga tak menikmati banana smoothie ni.Oklah,saje nak sapa korang semua..harap2 korang enjoi dihujung minggu ni...



Banana Smoothie
Resepi:Rahel


Bahan:
1 buah pisang montel
300ml susu rendah lemak
1/2 sudu besar chocolate cips

Cara:
1.Satukan semua bahan dan blend hingga halus.
2.Hidangkan dalam gelas.


Enjoiii....

12 ulasan:

nOOrsha berkata...

amboi petang2 ni ade lak smoothie camni, mmg ngamla sangat..sedapnye :)

Cheq Sue berkata...

rahel, saya kan kalau buah2 lain dibuat smoothie, ok lagi tau, boleh minum, tapi kalau pisang aduhhhh tak boleh nak telan langsung... jadi xnak mintaklah yang ni... :)

JaSSNaNi berkata...

selamat petang utk rahel gak... :)
wahhhhh sedap nampak smoothie banana ni.. nani pernah makan smoothie banana besttt kat Bumbu Bali restaurant dulu.. memang sedapp.. tapi kepekatannya perrghhh.. balik umah try wat utk anak plak.. mmg di terima lah.. sedappp sangat..

Amie berkata...

tumpang santai di sini Rahel, nak segelas banana smoothie dengan kek lebihan kelmarin tu... hi hi hiiii

Melly Octaviana berkata...

Rahel.. buatin segelas dong. happy weekend.

CT Delima berkata...

As'sala Rahel

Singgah dah malam ni, ada kesempatan tu yang k.ct singgah blog Rahel.Alhamdulillah dapat BW sangat seronok ada free terus terjah kesini.

Cuaca di KL ni panas memang sesuai kalau dapat menghirup smoothie macam ni. telan airliur aje, udah habis lah ni kan :)

nuwairani ismail berkata...

erm....ada smoothie la pulak. nani tak pernah buat apa2 jenis smoothie pon. bukan tidak terliur tengok kawan2 buat, tapi belum terbuka hati mo bikin. hahahah

sHa AhM@d berkata...

minum sejuk ke atau camtu je rahel...macam best nak try ni..

Wani berkata...

..waaa dah mlm2 buta neh baru nak menjengah ,, tapi x blh nak minum dah tengok sajalah ya .. tak pe x nak bagi pon hihi ..errrr smoothie pisang x pernah merasa lak ..

Rohah berkata...

Slurrp...sejuk n segarnye...

Rahel berkata...

Sha Ahmad,minum mcm tu je,tapi klu bole guna susu yg dari pt sejuk..biar segar rasanya gitu..

Rahel berkata...

Terima kasih buat kekawan yang sudi singgah n letak komen2 manies:
Noorsha
Cheq Sue
Jassnani
Kak Amie
Melly Oktaviana
Kak Ct Delima
Nuwairani
Sha Ahmad
Wani
Rohah

Rahel tak dpt jwb satu persatu bab line tenet kat sini tak ok..