Ahad, 4 Disember 2011

Steamed Coconut Blossoms

Selamat  malam semua..tengah buat ape tu? awal lagi kan? k ada yang tengah bermimpi? hihihi..ni saja lepak skejap kat blog,nak tambahkan lagi koleksi percubaanmembuat apam blossom.Selama ni Rahel  memang belum pernah buat apam ni & yang paling teruknya..resepi ni kan yg paling  glamour untuk buat apam polkadot,tapi betul2 ketinggalan bas..

Oklah..nak cite sikit bab apam blossom ni..memang sedap,lembut & gebus je..tapi yang ni Rahel tak kukus sebab malas nak jaga air kukusan kat dapur..jadinya apam dibakar dalam oven jer...dan hasilnya tetap lembut & gebu..& yang paling penting sodap.Ohya,resepi boleh ditengok kat sini dan silahkan di cuba ye...




Selamat mencuba..

8 ulasan:

Puan Ros @ Sinaranmenu.blogspot berkata...

Wah satu kelainan dan tetap nampak cantik.

Sally Rashid berkata...

alamak ai..cantiknya apam..
sayang nak makan kalau sweet mcm ni...

anymz berkata...

nampak menarik...akak tinggak jejak dulu lepas ni nak gi tengok resepi pulak.:)

Ucu Faridah berkata...

comel2 gitu...macam bendara jepun pun ada...haiiik arigato..

CT Delima berkata...

As'salam rahel

wahhh...gebunya. K.ct nak buat tapi cawan2 cup tak ada stok kat rumahlah Rahel. nanti dah beli baru nak buat muffin atau cupcake. ni kena duduk diam2 buat kuih2 dan kek jer lah :)

anaBELLA berkata...

canteknye....macam syg je nk mkn..nmpk perfect sgt rupe dye..hehehe

JaSSNaNi berkata...

canteknye.. perfect.. cam nak cuba gak.. :) thanks ya share resepi..

rahel berkata...

Thanks Puan Ros sudi singgah...yer apam menarik..hehe..


Sally Rashid..
makin suka makan klu nampak cantek bab nak rasa kecantekkannya..hehe..


Kak Anymz..silahkan ke rumah yang satu..hehe..


Kak Ucu Faridah..betul tu..saja Rahel dotkan mcm bendera Jepun..cute juga kan..hehe..


Wsalam Kak Ct..bila2 pun boleh buat kan..hehe..


Thanks AnaBELLA sudi singgah di sini..yang perfect la yang sodap di mamam..hehee..


Silahkan dicuba JassNani...memang tak menghampakn..