Isnin, 21 November 2011

Onde-onde

Selamat petang kepada semua...tengah buat ape..dah siap buat kuih untuk hidangan petang? Kali ni Rahel buat sikit onde2 tuk minum petang punya.Ni salah satu kuih kegemaran Rahel..sejak kecil hingga kini masih tetap suka sama yang namanya kuih onde-onde.


Oklah kawan-kawan..ni saja Rahel letak kat sini untuk jadi tatapan Rahel kalau masuk blog lepak dan untuk kali ni Rahel tak letak resepinya sebab semua orang pun tau buat kuih onde2 kan?..hmm..oklah cau dulu..baibai.


Selamat menjamu mata..daaa..

13 ulasan:

Sally Rashid (http://sally-rashid.blogspot.com) berkata...

cantiknya..kalerful....hehe
kita kalau tak bulan puasa..payah nak buat onde-onde nih...

Wani berkata...

sedapnya kuih onde2 ni lama dah tak makan.. baru terlintas fikir nak buat hihi

Amie berkata...

Rahel buat onde-onde ye...siap warna warni lagi tu, meriahnya...tumpang semulut di sini ye Rahel...dengan secawan teh... he he hehh

AZLITA AZIZ berkata...

petang-petang singah sini di jamu pula dgn onde-onde. Ni mmg fav Dalili, ni kalau dia nampak mesti sekarang jugak di suruh mak dia buat,, hihi

ady berkata...

as-salam rahel
onde2 ni kuih favourite my daughter..tak tahulah tu kenapalah dia tu suka sangat dgn kuih ni..cantik warna one2 tu rahel...

Cheq Sue berkata...

bestny dapat makan onde2 ni rahel...sesekali kalau dah lama tak makan memang mengidam sangat

sHa AhM@d berkata...

hijau kuning..kedah..

Diana @ Melley Mey berkata...

Assalamualaikum rahel..
wah comelnya onde2 nie rahel... diana mmg dah lama x buat onde2... biasa beli jer.. teringin oplak nak mkn onde2..

anymz berkata...

cuti2 sekolah ni masak apa saja mesti laris kan rahel..ini fav anak2 akak..dah lama tak buat..:)

Acik Erna berkata...

Rahel.cantiknya onde onde rahel..berwarna warni..

rahel berkata...

Thanks Sally Rashid kerana singgah di sini...skali skala buat onde2 ok la tu...


Wani
tunggu apa lagi...pi la buat onde2..dapat gak merasa..


Kak Amie
ni saje buat onde2 yg kaler2..nak nampak meriah la konon..hehe..boleh aje..datang sini cepat2 kita minum sesama.


Kak Azlita
ehehe..memang ramai gak peminat onde2 ni kan...


Wsalam Ady
kalau dah suke memang tak boleh diketepikan lagi..hihi..


Kak Cheq
betul2...memang kena buat skali skala baru rasa best..


Sha Ahmad
hehe..


wsalam Diana
onde2 sonang jer nak buat..len kali tak payah beli lagi..buat sendiri lagi ok..boleh mkn dg sepuasnya.


Kak Anymz..
betul la tu..klu ramai org kat umah..senang jer nak kasi laku kita punya masakan..hehe..


Thanks Acik Erna..
warna warni yang menyelerakan gitu..

Nuridah berkata...

Assalamualaikum Rahel,

onde2 old time fav....anak2 kak nur lagi suka...sekejap boleh habis...hehe...cantik pulak onde2 yg Rahel buat ni...berwarna warni.

rahel berkata...

wsalam Kak Nuridah
memang minat betul la dg onde2 klu cam tu...hehe..ada juga my geng..