Rabu, 16 November 2011

My 2nd Year Wedding Anniversary Chocolate Cake

Selamat bertemu kembali..semoga kawan2 semuanya sihat & ceria slalu.
Genap sudah 2 tahun usia perkahwinan Rahel bersama suami yang tercinta.
Rahel tak masak banyak-banyak,hanya buat kek coklat jer utk kami makan
berdua sambil dating..hehehe..sodap banget kek coklat ni.

Sebelumnya Rahel dah share jugak resepi kek coklat kukus ni & yang krim2
nya Rahel guna cream cheese n letak potongan buah peach je.Kalau yang
chocolate rose pulak..Rahel buat daripada coklat masakan sahaja dan yg tu
pulak Rahel ikut resepi dari you tube,memang mudah disediakan.Kali ni
Rahel tayang picture je sebagai kenang-kenangan..










Ulang tahun perkahwinan disambut pada 5 November..
skarang baru letak picture kek..hehehe..laporan yang tertunda lagi.

16 ulasan:

JaSSNaNi berkata...

SELAMAT ULANG TAHUN PERKAHWINAN YANG ke2 buat Rahel dan suami ye.. Moga jodoh berkekalan, sentiasa bahagia dan menjadi suami istri yang penyayang.. aminnnnn..

cik cek berkata...

Happy 2nd Wedding Anniversary tuk Rahel...emmmm...masih baru lagi ni...semuga kekal manis sepanjang hayat..tak sempat nak wat kek...kuih serimuka tsunami ni boleh ke...he he...
Happy selalu ya.....:D

cik cek berkata...

Telupa lak nak ckp....kek Rahel buat cantikkkk...kak cek nak rasa sepotong boleh ke...:D

rahel berkata...

Terima kasih JassNani atas doanya...amin.

rahel berkata...

Terima kasih Kak Cik Cek atas doanya..
semakin hari semakin fresh jer...hehe..

Alah kak...simple sangat Kek Coklat ni..faham2lah..budak baru belajar buat kek.

Wani berkata...

HAPPY WEDDING ANNIVERSARY !!!!!!!!!!! SEMOGA BERBAHAGIA SELALU... HIHI apa ni dating sorang2 nak join jugak .. tapi nak makan kek yg marvellous ituuuu..;p kreatifnyaaa. comel la bunga2 ituewww .. chocolate rose lagikkk ...mcm mana buat tuuu ..

CT Delima berkata...

As'salam Rahel


Selamat ulang tahun perkahwinan yg ke 2tahun buat Rahel dan suami terchenta. semoga mahligai bahagia ini kekal selamanya hingga kesyurga..insya'Allah..aminnn

cantik sangat kek tu Rahel..kalau dekat mahu aje k.ct hulur piring mintak sepotong..hehehe

Ummi berkata...

Assalam Rahel cayang...selamat ulangtahun perkahwinan ke 2..Moga ikatan dibina bahagia ke akhir hayat disulami senyum tawa zuriat tersayang hendaknya...waah baru 2 thn, masih panasss lagi tuh... Tengok kek Rahel tu punyalah mengancam...adeeeiii, resepi kat mana eh Rahel...? Terasa2 kecoklatannya ituuuuu....huhuu

rahel berkata...

Terima kasih Wani
hehe..biasa laa..kan hari bahagia kena sambut dg my darling je..tak mo ada nyamuk..


Terima kasih Kak Ct
belajar buat kek sempena hari bahagia..tengok2 je la pic ni ek..hehe


Terima kasih Kak Ummi
masih fresh lagi ni n akan sentiasa fresh..hehe.
Rasa2nya Kak Ummi dah pernah wat jugak kek ni,resepi dari Zubaidah Bt Chepa (Kek coklat kukus basah).

Yana Shaiful berkata...

Happy aniversary Rahel..kita kawin sama tahun la ek..yana bln 5 ari tu 2nd aniversary..semoga epy slalu..bestnya dpt bt kek sndiri..yana fail lg klu bt kek..xpandai nk deco2 nii hihiii..

rahel berkata...

oh iye k Yana?..hehehe..kebetulan pulak kan..
terima kasih utk doanya...
bersyukur jugak dah boleh buat kek sendiri hihi.

Nurul berkata...

Happy Anniversary, K Rahel.. Semoga kekal bahagia selamanya... :)
Cantik deco kek tu...

AZLITA AZIZ berkata...

waaaaa.... cantiknya cake Rachel.. tak berkelip mata akak memandang.. memang cantik sangattt!!

tahniah ye Rahel untuk hari ulang tahun perkhawinannya.. harap akak masih tak terlewat lagi nak wish! Semoga berbahagia selamanya.. dan banyak bersabar dalam melayari bahtera perkhawinan..

rahel berkata...

Terima kasih Nurul atas doanya..amin.


Terima kasih Kak Azlita atas doanya..amin..
masih dlm proses belajar baking lagi ni..hehe..

sha ahmad berkata...

heppy anniversary rahel...agak lewat sha nak wish..pape pon cantik ke tu...

rahel berkata...

Terima kasih Sha Ahmad kerana sudi singgah.