Khamis, 3 November 2011

Ikan Bawal Masak Kicap

Selamat tengah hari semuaa..pa khabar? masak lauk apa untuk hidangan tengah hari? mesti dah siap masak-masak kan? Hari ni Rahel masak ikan bawal je dan sedikit sayur,tapi kali ni nak letak pic and resepi ikan bawal masak kicap.Menu ni sangat simple dan sangat mudah disediakan..lama jugak Rahel tak buat ikan masak kicap ni..kebetulan je my darling terbeli ikan bawal hitam,so fikir2 la nak masak ape ikan ni,tiba2 pulak my darling bagi idea untuk masak kicap...so buatlah ikan masak kicap..seeedap.hehe..


K la kawan-kawan..seperti biasanya..sebelum keluar Rahel letak resepinya dulu kat sini ye..Rahel nak pegi makan dah...


Selamat menjamu mata..daaa..

15 ulasan:

Nurul berkata...

K Rahel...
Masak kicap simple camni mmg sedappp.. :)

rahel berkata...

Nurul
betul tu..sedap dan mentelerakan...

Ucu Faridah berkata...

bawal hitam mmg sesuai utk masak kicap...kalau ikan kerapu yg 200kg (dlm kosmo hari ni) sesuai tak ye..?

rahel berkata...

Ucu Faridah
emmmm..lagi mengancam klu ikan kerapu masak kicap..Rahel ingat dulu..pernah masak kicap ikan kurapu tu..sedap isi dia..

chikadakbiru berkata...

salam rahel..nak tumpang sekaki p makan bole tak..lapaq laa

CT Delima berkata...

As'salam Rahel

selamat petang, waduhhh.. nampak sedap tambah2 bawang yang ditepi2 ikan kalau dimakan jadi ulam memang sedap ni Rahel. K.ct pun suka ikan tongkol kalau dimasak kicap macam ni, berselera jer makan :D

liza berkata...

Liza pun selalu gak masak kicap bawal ni, tp dah lama xbuat...hihihi

EmbunRosaliza berkata...

Assalam Rahel ikan bawal masak kicap mmg sedap, rasa manis isi ikan n manis kicap...anak2 cukup suka yg berkicap gini

rahel berkata...

Chikadak biru
jomlah kita makan bersama..sodap ni..


Kak CT
Masakan berkicap memang sedap..suke sangat..


Liza
skali skala buat tentu menyelerakan..


EmbunRosaliza
wsalam..yeah..betulll..sedap sangat dimasak kicap..lembut isinya..

Ida,Japan berkata...

walaupun msk kicap jer rahel...sebenarnya feberet anak2 akak ni..suka diaorg kalau msk cam gini

Wani berkata...

dari jauh dah nampak ni macam bau2 kicap kat rumah sebelah ..aroma kicap dah masuk rumah dah ni hihi.. oohh rupanya masak ikan bawal kicap ya .. tergoda pulak tengok yg ni punya lagi kaw gitu ...

Amie berkata...

sedap ni...memang gerenti sedap....bawal masak kicap ni menu feveret kami sekeluarga masa kecik2 dulu sebab ayahanda rajin beli bawal...

rahel berkata...

Ida,Japan
Anak2 memang suka sangat makan masakan berkicap kan..hehe..


Wani
memang kaw2 punya masak kicap..hehe..


Kak Amie
ramai jugak geng Rahel ek..suka ngan masakan berkicap..memang sedap ni..

nuwairani ismail berkata...

kak rahel ni...takkan jamu mata jak...jamu la perut kami sekali...heheh

rahel berkata...

Nuwairani..sabar je lah...abis sudah ni..