Isnin, 24 Oktober 2011

Menu Minum Petang Yang Sangat Simple

Selamat sejahtera kepada semua..dah siap masak k? apa menu lunch untuk hari ni? hehehe..kali ni Rahel nak tayang pulak menu minum petang yang udah satu hari berlalu..tak masak lauk hari ni..sorang je kat rumah..dan menu yang simple ni pun atas permintaan my darling gak,teringin sangat makan sos kacang dengan roti poun..sodap jugak..kejap je dah habis dibelasah..Rahel pun ada tolong jugak kasih licin..hihihi...



Untuk membuat sos kacang yang satu ni..tak perlu guna banyak bahan,dan buatnya pun tersangatlah mudah..memang suka yang simple2 aja tapi menyenangkan gitu..oklah kawan2...kita sharekan pulak resepi sos kacang yang termudah ni...jom layan dulu...



Naaa..ini aje resepi sos kacang yang paling mudah dibuat dan yang pasti akan suka banget..orang yang baru belajar masak pun pandai buat...selamat mencuba yaa...gua rehat dulu..

11 ulasan:

Sue @ Nenie berkata...

Salam Rahel..Wahhhh nampak sedap ni..agak2 kalau buat versi manis ok tak yaaa...

rahel berkata...

Sue @ Nenie
wsalam,yeah emang sesuai klu nakkan yg manis2 lagi & utk tambah rasa lemaknya..tambahkan mentega kacang tu sebab Rahel dah silap taip kat resepi tu..sepatutnya guna 4 sudu makan mentega kacang..dan kacau sos kacang tu sehingga agak pekat jika terlalu cair..mekasih.

K.Nor berkata...

boleh tumpang minum petang sini tak? hehe

cik cek berkata...

Kak cek nak join sekali....jgnla abiskan...tak pe2 kak cek dah bwk roti..nak cecah ngan sos...sedapnya...:D

Ida,Japan berkata...

singgah sini & follow...slm kenal ye rahel...

JaSSNaNi berkata...

wahhhh... roti tu kalau bakorkan kasi garing2 sket sedap.. kannn.. nani suka makan roti.. cicah kari ke,, boh susu cair pun sodap.. ehehe

rahel berkata...

K.Nor..boleh je..hehe


Kak Cik Cek
jangan risau,klu dah abis buat lagi..hihi.


Ida,Japan
selamat datang ke dapur Rahel dan selamat berkenalan..dah follow gak..mekasih.


JaSSNanNi
wangi kan roti tu klu dibakorkan? hehe..nak yg cepat sikit..tak payah bako pun jadila..

nuwairani ismail berkata...

senangnya resepi ni! boleh dicuba juga nanti

rahel berkata...

Nuwairani..cuba jangantak cuba..hehe.

Nuridah berkata...

Assalamualaikum Rahel

wah ptg2 gini sedap pekena roti..nk2 kalaua roti bakar...mesti kak nur mkn 3 keping roti...haha.

rahel berkata...

Kak Nuridah
wsalam..hehehe..takde buat kuih yg spesial2 so ni je yg dapat..tapi memang sedap..nak yg cepat so tak sempat nak bako lagi..