Jumaat, 14 Oktober 2011

Kari Hijau Thai

Selamat petang semua..apa kabarnya petang ni? adakah yang sudah siap buat kuih untuk minum petang? Terlewat lagi masukkan entri hari ni...kenapa la skarang ni macam dah tak cukup masa ek..rasa skejap je pagi pas tu tengah hari..duduk2 skejap dah petang pulak...adoiii...fikir lagi nak masak apa untuk makan malam...tapi agaknya malam nanti tak masak lg sebab nak makan yang ringan-ringan je..tengok dapur kawan-kawan pun banyak tulll makanan yang sedap-sedap...eiii..tak tahan.Maaf meleter betulll sudah ni,lupa sudah mo cerita masakan yang tadi tengah hari..hihihi.


Resepi Kari Hijau Thai ni dah pernah masak juga dulu dan dah post gak gambar dan resepinya boleh tengok di sini.Oklah kawan-kawan..nak keluar dulu jalan-jalan...



Enjoiii...

10 ulasan:

cik cek berkata...

Rahel masak ape hari....Wah! bestnya ...ada kari hijau hari ni....makan ngan nasi panas2 ni...alangkah sedapnya....:D

EmbunRosaliza berkata...

Assalam Rahel, akk folo ya, tak pernah cuba lak kari hijau ni, rasanya sama tak ngan kari biasa tu

rahel berkata...

Kak Cek,hari pekena kari hijau lagi,memang sedap betull...

rahel berkata...

W.salam Embun Rosaliza,terima kasih sudi folo n tinggalkan jejak,pas ni..bolehlah Rahel kayuh basikal tengok2 dapur Embun..hehe.o ya kari hijo ni sedap jugak tapi tak boleh lawanlah ngan kari merah,pada Rahel dua2pun sodap,tp kena try dulu la baru bole tau cam mana rasenye.

Kak Sam berkata...

Salam kenal rahel. Tadi nampak kat dapur mek ja terus mai sini. Pergghhh nampak best je menu kat sini. Harap tak kisah yea kalau saya kongsi nanti.

Wani berkata...

rahel, wah kari hijau thai pulak tu .. ni kena masuk list la dulu .. favorite kalau bab kari n Thai ni hihi

Sheila Shafeareen berkata...

masuk sini jadi lapar di buatnya..sdp nk kari hijau tu kuih pun pekat2 suka lauk yg mcm ni...boleh cuba ni...

rahel berkata...

Salam Kenal Kak Sam
terima kasih sudi singgah sini,boleh je..sebar2kanlah resepi yang enak tu..


Wani
sedap kari hijo ni..nyum nyum.


Sheila Shafeareen
sini banyak lauk,konpom lapar punya bila ternampak..cuba la kari hijau ni..

Qhaifa Nur berkata...

salam singgah

belum pernah masak lagi...tp dah tau mesti sedap kann

dah follow jom follow back
qhaifanurin.blogspot.com

rahel berkata...

w.salam Qhaifah Nur..terima kasih singgah kat sini..jangan jemu2 datang sini ek..Sedap lauk kari ni..cuba la..