Isnin, 31 Oktober 2011

Daging Black Pepper

Salam semua..apa khabar hari ini? harap semua sihat dan ceria selalu,tapi tuan tanah punya kepala ni tengah pening..mungkin pasal lewat tidor semalam,dalam keadaan pening2 pun sempat jugak masak sikit lauk untuk makan tengah hari and ini aja hidangan yang dimasak hari ni..semua pun mesti pandai masak lauk ni,kalau ada yang belum tau masak daging black pepper tapi suka makan..silahkan belajar buat ye...


Oklah kawan-kawan,resepi kali ni memang mudah je,bahan-bahannya pun tak banyak sangat..tapi yang ni ikut selera Rahel la pulak..len kali Rahel kena try jugak resepi kawan2 semua..k la..jom kita tengok pulak bahan2 yg perlu disiapkan untuk membuat daging black pepper...


Naaaa..dah tengok resepinya kan? pasni bolehlah kawan-kawan cuba.


Selamat mencuba dan selamat menjamu mata..nyam..nyam..nyam...

16 ulasan:

liza berkata...

senyum...tak perlu kata apa apa...senyummm...hiihhi

izahdaut berkata...

Sefapnya dapat lawan dgn brokoli tu.mmg ngam lah

EmbunRosaliza berkata...

memnag sedap daging black pepper ni. umah akk pun msk lauk ni hari ni

Chah berkata...

Ujan2 ni kena mkn yg panas2... Daging blackpeppet ni mmg sesuwai banget...

rahel berkata...

Liza..senyum silent tu banyak maksudnya..hehe

rahel berkata...

Izah..sesuai kan daging black pepper ngan brokoli..

rahel berkata...

Embun Rosaliza..tak sangke..sama pulak menu kite hari ni ek..hehe..sodap2.

rahel berkata...

Chah..hujan2 mkn daging black pepper utk kasi panas body..huhu.

cik cek berkata...

Brokoli ...daging...emmmm dua2 fav kak cek ni...gambonya je dah mengoda....sah2 tergoda...:D

JaSSNaNi berkata...

assalamualaikum...
wahhh sedapnye black paper daging tu.. makanan utk org diet mmg sesuai kan.. hihihihi

CT Delima berkata...

Selamat pagi rahel

Yum..yumm..yummm! mintak sikit lah Rahel nak makan lunch nanti. K.ct tak pandai buat boleh lah ajar nanti..hehehe.

sedap tau daging masak macam gini, sekali jer buat sebab anak2 macam jakun dengan brokoli..

rahel berkata...

Jassnani

memang sedap ni..tapi utk tambah kalori banyak2..hehe.

rahel berkata...

Kak CT

Takde hal punya..bawa' pinggan ke sini,nanti Rahel bagi sikit daging black pepper ni.

rahel berkata...

Kak Cek

betul2...sedap dan menyelerakan sesuai ngan gambo..huhu.

nuwairani ismail berkata...

macam kuah steak pon ada ni...feveret sy ni...sedapnya!

rahel berkata...

Nuwairani
memang mcm steak sudah ni..tapi memang sedap klu masak style ni..suka sangat.