Khamis, 27 Oktober 2011

Ayam Masak Tauge

Selamat petang kepada semua...harap semua sihat dan ceria selalu.Rahel terlewat lagi letak entri...sebok siiikit.Oklah,Rahel nak share pulak resepi ayam masak tauge yang sangat simple ni,senang je nak buat dan bahan-bahannya pun mudah nak dapat.sekali skala buat menu yang sederhana cam ni pun ok jugak..sedap dan suka sangat..


Haa macam biasa la..sebelum tuan tanah pegi merayau-rayau kat dapur orang,resepinya tetap disusun cantek2 di sini...hihihi... 


Selamat mencuba dan selamat menjamu mata.

16 ulasan:

liza berkata...

wah rahel..resepi yg lain dr yg lain...harus dicuba bah..hihihihi

rahel berkata...

Liza
Silahkan dicuba ye..hehehe..sodap ni..

ady berkata...

as-salam
menyelerakan resepi yg simple ni..npk sedap!!!

nuwairani ismail berkata...

belom pernah jumpa lagi ayam masak dengan tauge... dah lama tak beli ayam. kene beli ayam la nampaknya

Wattie berkata...

Salam Rahel,
Meratah ayam tauge best ni, petang pulak pekena cheese tart kat bawah tu.....fuhhhhh...mak mentua lalu buat2 tak nampak keh keh keh

Amie berkata...

Selamat pagi Rahel,
jumpa menu baru di sini pagi ni... ayam masak taugeh ye... kalau gitu makan ratah2 aje lagi sedapkan, siap dengan taugehnya lagi....

rahel berkata...

Ady
wsalam...nampak menyelerakan ek...hehe..

rahel berkata...

Nuwairani
kali ni dah ada resepi ayam masak tauge..cuba la.

rahel berkata...

Wattie
wsalam...klu time rajin ke dapo mcm2 boleh buat..yang bab mertua tu memang tak nampak sebab lalu kat belakang jee...hehe.

rahel berkata...

Amie
mat pagi jugak..hahaha..bukan menu baru..citarasa baru..huhu..memang sedap tauge..rata ngan ayam skali..

CT Delima berkata...

as'salam rahel

Rahel masak apa untuk lunch arini ya :)

waduhhh..lihat menu sangat sedap dah ni, anak2 memang suka makan ayam pulak tu. Tapi taugeh tu kena tolak tepilah nampaknya. sebab seluruh ahli tak amkan taugeh ni Rahel..hahaha

Ucu Faridah berkata...

lauk ni makan dgn nasi panas2 pastu digandingkan dengan ulam + sambal tempoyak perghhh...terkeluar peluh...

rahel berkata...

wsalam Kak CT
takpe2..klu takde yg nak tauge tu..bagi Rahel semuaaa..hahaha..

rahel berkata...

Ucu Faridah
perghh..mengancam betul..

EmbunRosaliza berkata...

Assalam rahel..sedapnya msk2 simple tapi byk khasiatnya, bertambah tak ingat juga nih kalo dpt heheh

rahel berkata...

EmbunRosaliza
wsalam..yeah..Rahel suka yg simple2 gitu tapi sedap...jgn tak ingat..hehe.